Speltips inför Örebro HK – Brynäs IF 30/1: Viktig vinst

Simon Pålsson Publicerat: 30 januari 2020

Örebro HK är och förblir ett av säsongens starkaste lag i SHL, och gäller nu som favoriter mot Brynäs IF.

Annons:

Som en liten smygare fortsätter Örebro HK att följa med i toppen den här säsongen, och detta trots att det finns en hel del statistik som visar att man egentligen inte borde göra det. Eller vad sägs om att man – trots andraplatsen i tabellen – bara har +6 i målskillnad efter 36 omgångar.

Så svaga papper rent målmässigt saknar motstycke i närtid och det beror såklart på att man fortsatt är ganska instabila. Det kan komma perioder med riktigt svaga prestationer, och då följer även resultaten samma mönster. Ofta beroende på att man släpper in för många mål. Och alldeles för lätta mål.

Men nu ska vi vara lite mer positiva. Det vore orimligt att inte vara det med tanke på att laget ändå ligger tvåa och har 66 inspelade poäng hittills. Det är med det bara sju poäng upp till serieledningen.

Visst, det är åtta poäng ner till en sjundeplats. Det skulle i teorin innebära att man väldigt lätt kan halka ner till att inte ha en given plats i kvartsfinalerna. Den här täta tabellen gör det svårt att förutse exakt vilka lag som kommer att spela slutspel.

Men en vinst mot Brynäs IF skulle hur som helst vara precis vad man behöver just nu, för att dryga ut avståndet neråt och skänka lite lugn till truppen igen.

Annons:

Givna favoriter inför mötet

I våra ögon är hemmalaget givna favoriter inför den här matchen. Dels säger tabellplaceringen en hel del om vilken höjd laget har, men inte minst har man varit starka på hemmaplan rakt igenom hela säsongen. Visst, man har en förlust mot Rögle BK för knappa två veckor sedan, men i övrigt är det tre raka vinster på hemmaplan.

Samtidigt går Brynäs IF tungt och ser ut att behöva rikta in sig på en säsong i ingenmansland. Senast föll man med hela 5-0 borta mot Malmö Redhawks, och det är alldeles uppenbart att formen inte är på plats.

I tabellen har man sex poäng upp till en slutspelsplats och det i sig är såklart ingen omöjlighet. Med åtta poäng ner till kvalserien är det inte heller panik åt det hållet. Det behöver man ha med sig i bakhuvudet.

Därför tror vi på att Örebro HK återigen är starkast på sin hemmaplan. Örebro HK att vinna spelas till 1,87 gånger såsen hos Unibet. Då är det under ordinarie tid.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Örebro HK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,87
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 30/1
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: