Speltips inför Örebro HK – Leksands IF 17/12: Tuff utmaning

Simon Pålsson Publicerat: 17 december 2019

Örebro Hockey har blivit lite väl stora favoriter inför mötet med Leksands IF, en SHL-match som spelas på tisdagskvällen.

Annons:

Det är tisdag, det är SHL och det är en fin plats i tv-soffan som gäller. Med full omgång finns det all anledning att bänka sig framför tv-apparaten och dessutom ratta in närmsta spelbolag för att lägga ett par odds inför matcherna.

Ett av mötena som vi fokuserar lite extra på spelas i Behrn Arena, där Örebro Hockey tar sig an bottenlaget Leksands IF. Som det ser ut nu är Leksands IF tillsammans med den andra nykomlingen, IK Oskarshamn, på väg mot ett nytt kvalspel för att säkra SHL-kontraktet.

Men det ska såklart sägas att det än återstår mer än halva grundserien och säker mark är inte mer än en vinst borta. Det är tight nere i botten och som det ser ut nu kan fler lag bli inblandade. Det kan bli den räddning som Leksands IF behöver.

Faktum är att formen är ganska hyfsad med två vinster på de tre senaste matcherna, båda på hemmaplan. På bortaplan har man haft det lite svårare, ofta beroende på att man släpper in alldeles för mycket mål.

Örebro Hockey däremot är stabila och blandar lite sämre insatser med fler starka matcher. Det är just därför man lyckats hålla sig stabilt strax utanför det absoluta toppskiktet i SHL-tabellen. Det här blir en säsong som troligen kantas med ett slutspel senare i vår. Imponerande, på alla vis.

Annons:

Ett målspel hämtas

När vi satte tänderna i den här matchen var vår ursprungliga tanke att hemmalaget måste gälla som favoriter. Efter en urstark inledning på säsongen har Örebro Hockey vunnit så mycket respekt att man gäller som favoriter mot merparten av sina motståndare när man spelar på hemmaplan.

Men spelvärdet fanns inte riktigt där och det raka spelet har fått sina odds ordentligt slaktade av i våra ögon aningen försiktiga spelbolag. Det var lite synd för våran del, men det finns trots det annat spelvärde att hitta inför matchen.

Det vi förväntar oss är att ett fortsatt offensivt starkt Örebro Hockey kommer att se det här som en strålande chans att gå framåt. Inför sin hemmapublik har man haft en tendens att våga gå hårt åt sina motståndare och det tänker vi oss den här gången också.

Leksands IF är också ett lag med problem defensivt, men som i sina stunder faktiskt har förmågan att hota framåt. Det får man inte glömma bort.

Över 5 mål (asian handicap) spelas därför till 1,78 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, tisdag 17/12
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: