Speltips inför Örebro HK – Mora IK 12/3: Kniven mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2019

Örebro HK har chansen att gå upp till en slutspelsplats i SHL men måste vinna mot Mora IK i näst sista omgången. Självklart har vi ett speltips inför mötet.


Annons:
Hos Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det är synnerligen skarpt läge som gäller för många lag i SHL med två omgångar kvar att spela av grundserien. Trots att det alltså har spelats totalt 50 omgångar finns det fortsatt mycket kvar att spela om och det är inte avgjort än på långa vägar – förutom längst ner i botten.

Allra längst ner hittar vi nämligen Timrå IK med ett poängsnitt på under en poäng per match. 44 inspelade poäng på 50 omgångar är ett rejält underbetyg. En placering längre upp hittar vi Mora IK på 57 ppäng, men då det är åtta poäng upp till säker mark innebär det här att laget redan nu är klara för spel i kvalserien vad det lider. Det finns liksom inte mycket kvar att be om.

På tisdagskvällen väntar ett möte med Örebro HK på bortaplan i det som är den näst sista omgången av grundserien. Det är en match som Mora IK såklart gärna gör en bra prestation i, men finns motivationen verkligen på plats? Det är bortamatch, laget har absolut ingenting att spela för och om några dagar väntar säsongens absolut viktigaste matcher när kontraktet i SHL ska försöka räddas. Lita åtminstone på att laget inte tar några som helst risker här. Det borde de naturligtvis inte heller göra.

Örebro HK tar kommandot direkt

Då måste sägas att verkligheten ser helt annorlunda ut för hemmalaget inför den här matchen. Medan gästande lag inte har någonting att spela för – ja, mer än äran då förstås – är det helt andra förutsättningar som gäller för Örebro HK. Här är kniven hårt pressad mot strupen och tiden är knapp. Det är bara två omgångar kvar att vinka på.

Inför omgången har laget två poäng upp till en slutspelsplats och gör tillsammans med Linköping (65) och Brynäs (68) upp om den sista slutspelsplatsen. Örebro HK står på 66 inspelade poäng och har fördelen av att rivalerna nu möts – denna gång i Linköping – parallellt med tisdagens match mot Mora IK.

Formen hos hemmalaget har varit fin från februari och framåt. Det måste sägas. Å andra sidan har laget två tunga segrar på sistone – mot Skellefteå och Färjestad – men dessförinnan var det åtta vinster på de nio senaste. Det är ett mycket starkt facit.

Hemmaplan, motivation, form och viljan/förmågan/modet att vinna. Allting talar egentligen för att hemmalaget tar kommandot och vinner här.

Örebro HK -1,5 spelas till 1,90 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Örebro HK -1,5
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:   Betsson
Spelstopp:  19:00, tisdag 12/3
TV:   (Jämför alla odds)
Stream:   (Jämför alla odds)

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: