Speltips inför Örebro HK – Växjö Lakers 18/3: Engångsföreteelse

Simon Pålsson Publicerat: 18 mars 2019

Växjö Lakers är bara en seger ifrån att säkra en plats i det ordinarie SM-slutspelet. Nu ska SHL-kollegan Örebro HK slås. Vårt speltips tar lagets rygg.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det tar inte lång tid innan det är skarpt läge på allvar i åttondelsfinalerna i SHL. Med tanke på att matchserien alltså bara spelas i bäst av tre matcher – lite orimligt kan man tycka – blir det snabbt matchboll för ett av lagen. Det är precis så läget är mellan Örebro HK och Växjö Lakers i den ena åttondelsfinalen.

Här gick den första matchen aningen överraskande till förlängning sedan den slutat 2-2 efter ordinarie tid. Väl i förlängningen var hemmalaget och de regerande mästarna Växjö Lakers snäppet tyngre och kunde vinna med 3-2. Därmed är laget bara en vinst från att vara klara för en kvartsfinal.

Örebro HK tog sig lite överraskande till slutspelet före lag som Brynäs och Linköping, två föreningar som närmast vara bofasta i slutspelet på 2010-talet (och längre än så om vi ska vara ärliga). Med en stark avslutning på säsongen har laget med sig positiv energi in till den här delen av säsongen, men äventyret kan alltså vara slut redan på måndagskvällen.

Växjö Lakers är snäppet bättre

Örebro HK har varit starka på hemmaplan under inet minst avslutningen på säsongen, med vinst mot Växjö Lakers (2-1) i den tredje sista omgången som en minnesvärd match. På det hela taget är det dock, som tidigare nämnts, ett lag som inte riktigt har samma höjd som Växjö Lakers trots allt har.

Förra säsongen vann Växjö Lakers som bekant SM-guld efter att bara ha förlorat en match på hela slutspelet och var då fullkomligt dominanta i stort sett hela vägen in i mål. Det finns inte mycket som talar för att det här ska bli en lika fin slutspelssäsong då spelartruppen ser helt annorlunda ut, med många stora stjärnor som lämnat.

Med det sagt har laget en helt annan rutin och i våra ögon var den första matchen snarare en sådan i vilken Växjö Lakers inte fick ut sin fulla potential. Vi tror på en bättre insats i match nummer två på bortaplan.

Växjö Lakers vinner (inklusive övertid) spelas till 1,87 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (inklusive övertid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, måndag 18/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: