Speltips inför Rögle BK – Brynäs IF 5/4: Reality check

Simon Pålsson Publicerat: 5 mars 2020

Det är inte nog inte världens enklaste sak att inse, men just nu har Rögle BK utan tvekan gått ikapp och förbi Brynäs IF. Vi rekar med speltips inför den 5 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

SHL-torsdag står på schemat och den här veckan är inget undantag på något sätt. Förväntningarna är uppskruvade på bra nivåer, och det finns flera matcher som i våra ögon sticker ut lite extra på förhand.

En viktig sak att ha med sig här är att det bara återstår några få matcher innan grundserien ska summeras och läggas till handlingarna. För att ta sig vidare till slutspel – och framför allt positionera sig inför detsamma – vill lagen nu avsluta så bra det bara kan gå.

Rögle BK är ett lag som har en teoretisk och ganska trolig chans på att knipa andraplatsen, och det skulle innebära att man får hemmaplansfördel hela vägen fram en eventuell final. När laget nu äntligen ska spela slutspel kan vi väl konstatera att det hade varit en viktig fördel för att stärka sina chanser.

Det är också så att Rögle BK i sig är ett av seriens mer hemmastarka lag, och att man många gånger ser ut som ett helt annat lag på hemmaplan än på bortaplan. Med det sagt är det en stor fördel att man nu spelar på hemmaplan när Brynäs IF kommer på besök den här torsdagen. Det måste såklart sägas.

Annons:

Klasskillnad igen

Brynäs IF däremot har haft en säsong som varit helt under isen och det är tydligt att fornstora dagar och den storhetstid man haft tidigare är ganska långt borta just nu. Som läget är i skrivande stund har vi svårt att se hur det här skulle kunna vändas inom en snar framtid. Det finns helt enkelt inte så mycket som pekar i den riktningen.

Inför just den här matchen har man dock en trend som varit försiktigt positiv, och man kan se att man vunnit två av de fem senaste matcherna. Det har inte heller blivit så många förluster med stor marginal sedan februari månad. Det är positivt.

Med det sagt är Rögle BK ett väsentligt bättre hockeylag och bör vinna när man dessutom får chansen att spela på hemmaplan.

Rögle BK vinner (ordinarie tid) spelas till 1,75 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:
Odds:
Bolag: Unibet
Spelstopp:
TV:   
Stream:   

 
Annons:


Annons: