Speltips inför Rögle BK – HV71 18/3: Skarpt läge i åttondelen

Simon Pålsson Publicerat: 18 mars 2019

Speltips inför måndagens möte mellan Rögle BK och HV71 i SM-slutspelet får såklart inte missas. Det här är en match som kan gälla slutspelsexistensen.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det tog hela 25 säsonger innan skånska Rögle BK från Ängelholm var tillbaka i ett SM-slutspel och nu är risken att det bara tar några dagar för laget att åka ur detsamma. Efter att ha klarat sig till åttondelsfinal i SHL den här säsongen ser laget nu ut att sitta djupt i klistret inför match nummer två mot HV71.

Det första mötet slutade nämligen med en tung 4-1-förlust på bortaplan i en match där hemmalaget HV71 visade prov på fin slutspelsrutin och hade den där skärpan som behövs i tunga, viktiga matcher. Märk väl att det här är en matchserie som endast spelas i bäst av tre matcher – helt orimligt får man ändå säga – varpå det verkligen är skarpt läge just nu.

Om det blir ännu en skånsk förlust har Rögle BK åkt ur slutspelet och längtan, glädjen och de positiva vindarna kring klubbens slutspelsäventyr framstår plötsligt lite lätt onödiga. Å andra sidan är den här säsongen, med allt som har hänt såväl på som utanför planen med en förbättrad sportslig organisation, ändå ett par steg i rätt riktning. Det lär så kallat inte dröja 25 slutspelslösa år till direkt.

Nu smäller Rögle BK till

Nu var det alltså 25 år sedan laget spelade slutspel senast, men under 2010-talet har Rögle bK åter gjort sig känt som ett synnerligen tungt lag att möta. Inte minst på hemmaplan har skåningarna visat sig mycket svårslagna och inför sin hemmapublik höjer sig många av spelarna ett par snäpp. Deras mer fysiska, offensivt tunga ishockey har många gånger blivit för svår att stå emot för gästande lag. Det är på många sätt ett obekvämt möte att ställas inför.

Det är väl egentligen det som Rögle BK nu lutar sig mot inför den viktiga andra matchen i åttondelsfinalen. HV71 åker ner till Skåne med förhoppningen att döda matchserien direkt, men vår känsla är att det kommer att bli fight.

Rögle BK är bäst när de vågar kliva på och därför tror vi på en offensivt inriktad match. HV71 vet att de har en hemmamatch kvar att avgöra det här på och behöver inte känna samma rädsla att förlora.

Över 4,5 mål spelas till 1,89 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 18/3
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: