Speltips inför Rögle BK – Örebro Hockey 25/2: Formen avgör

Simon Pålsson Publicerat: 25 februari 2020

Rögle BK måste få ta rollen som favoriter inför mötet med Örebro Hockey på hemmaplan i SHL tisdagen den 25 februari 2020.

  Rygga speltipset hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är jämnt så det förslår i mitten och nedre toppen av SHL-tabellen och det gör att den omgång som nu väntar under tisdagen blir någonting alldeles extra. Förväntningarna är uppskruvade, och vi har hittat speltips inför inte mindre än tre heta matcher från SHL.

Ett möte spelas i Lindab Arena nere i Ängelholm, där hemmalaget Rögle BK tar sig an Örebro Hockey. Det här är två lag som verkligen har varit positiva utropstecken den här säsongen. Det måste man säga. Med det sagt har deras prestationer varit sviktande, och i perioder har det varit mer ner än upp. Men man får inte bi fartblind, utan måste se det här som ett bra år.

Rögle BK har faktiskt två vinster, båda på bortaplan mot Örebro Hockey under säsongen och skåningarna kommer därmed med lite mer positiva tongångar i laget. Nu är det senaste mötet mer än en månad gammalt, men det ger ändå Rögle BK ett litet psykologiskt övertag att kanalisera energi ifrån.

Märk väl att båda lagen ser ut att få spela slutspelet till våren, men att man inte riktigt får det att lyfta på allra bästa sätt i alla lägen. Om det blir toppad form i nåt läger kan man rent av göra en historiskt bra slutspelssäsong också.

Annons:

Två täta lag

Rögle BK spelar ofta en offensiv och tempostark ishockey, inte minst på hemmaplan där man visat sig starka under hela året. Nu har man också toppat formen otroligt bra. Från februari och framåt har man i stort sett bara vinster, om än att det blev uddamålsförlust borta mot Skellefteå AIK senast.

Cam Abbott har också flaggat för att förändra lite i sina kedjor inför matchen, och kanske ger det ytterligare en boost till hemmalagets sätt att spela.

Det går att jämföra med Örebro Hockey som förlorat fyra av sina fem senaste matcher. I deras fall blev det förlust senast, men vårt generella intryck är att formen inte är den bästa i bortalaget just här och nu.

Form är en färskvara, och vår uppfattning att det ganska ofta har en stark inverkan på hur man presterar i kommande matcher. Det gör att vi måste hålla hemmalaget som favoriter här.

Rögle BK att vinna (ordinarie tid) spelas till 1,87 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Rögle BK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,87
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, tisdag 25/2
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: