Speltips inför Rögle – Frölunda 16/11: Målspel i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2019

Frölunda och Rögle BK har haft en lite tyngre period på slutet, men båda har kapaciteten att spruta in mål framåt.

Annons:

Det är lördag och som vanligt innebär det att vi får se en rad intressanta matcher i SHL. Baserat på inledningen av den här säsongen kan vi snabbt konstatera att det här är en säsong och en liga som kittlar extra. Det är väldigt spännande på flera håll och kanter i tabellen.

Två lag som hör till toppen är Rögle BK och Frölunda, men här kan vi se lite olika trender vad gäller formen. Eller egentligen är det här två lag som båda har vissa problem att prestera på samma höga nivå som under de två första månaderna av säsongen.

Rögle BK har nu tre raka förluster och har faktiskt släppt in totalt tolv mål på tre matcher. Det är inget vidare facit. I sig är det såklart en stor del av förklaringen till att man också förlorat matcherna. För att inte halka ner i ett träsk av svaga resultat behöver man nog få in lite ny energi igen. En vinst mot Frölunda hade hjälpt.

Frölunda då? Jo, man vände sin negativa trend med tre raka förluster senast. Då vann man mot serieledande Örebro HK med 4-1 på hemmaplan. Plötsligt är det Frölunda som leder serien – trots att det blåser lite lätt snåla vindar om laget just den senaste veckan. Det är tight som attan längst upp alltså.

Annons:

En match som har allting

På förhand är det här ett möte som verkligen har det mesta som krävs för att bjuda på underhållning. På senare år har matcherna mellan skånska Rögle BK och Frölunda från Göteborg haft en extra nerv som gjort matcherna oerhört underhållande.

Där är alltid en naturlig rivalitet längs västkusten och att man inte riktigt går ihop på ett ideologiskt plan är sedan gammalt. Förra säsongens sista match mellan lagen slutade exempel hela 7-5 till Frölunda på plats i Ängelholm. Helt galet.

Nu är båda lagen i toppen och det gör att vi har goda förhoppningar om att få se en offensivt inriktad match. Som vi nämnde tidigare har Rögle BK direkt risig form och ser riktigt skakiga ut i sin defensiv. Det finns liknande tendenser att se även hos göteborgarna, som släpper in för många mål.

Med två så skakiga defensiva lag – som samtidigt har en ordentlig spets att laborera med – har vi goda förhoppningar om att få se mål.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,98 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, lördag 16/11
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: