Speltips inför Skellefteå AIK – Leksands IF 7/12: Partymatch

Simon Pålsson Publicerat: 7 december 2019

Skellefteå AIK har prickat rätt vad gäller målformen och hoppas nu köra över gästande Leksands IF av bara farten.

Annons:

Det är lördag och på schemat står inte mindre än fem matcher från SHL. Här kommer vi att rikta in fokus på ett av de mer tidiga mötena, som denna gång spelas i Skellefteå. Där får hemmalaget Skellefteå AIK alltså besök av nykomlingarna Leksands IF.

Det här blir andra gången den här säsongen som lagen gör upp. Faktum är att nykomlingarna vann den första matchen, då med 3-2 inför sin egen hemmapublik. Den typen av resultat är såklart sköna att ha med sig. Då vet gästerna att man har vad som krävs för att rubba Skellefteå AIK – åtminstone på en bra dag.

Det blir inte sämre av att gästerna kommer med ganska god form till Skellefteå. På senare tid har man tagit två raka vinster, visserligen på hemmaplan, och har därmed revanscherat sig efter en period med fyra raka förluster. Det var välbehövligt, inte minst för självförtroendet som då var på väg neråt.

Leksands IF må brottas i botten av tabellen, men i stunder känns man som ett givet lag på SHL-nivå. Att det är en klubb som rent organisatoriskt hör hemma i den finaste av ligor i Sverige säger sig själv.

Annons:

Skellefteå AIK är målrika

Skellefteå AIK då? Ja, vad kan vi egentligen säga om deras säsong så här långt? Precis som många andra lag har man varit ganska ojämna och svårbedömda. Det är sannerligen inte enkelt att veta precis var man har detta lag.

Vad vi har kunnat räkna med är att man gör en hel del mål framåt. Hittills har man snittat minst tre gjorda mål per match. På senare tid har man också varit delaktiga i närmast idel offensiva matcher. Det var över en månad sedan en match gick under fem mål för deras del. Det säger en hel del om vilken typ av hockey man spelar.

Glädjande för hemmalaget är att det Leksands IF som nu gästar har stora problem i defensiven med hela -26 i målskillnad hittills. Anledningen är att man släpper in för många mål – närmare 3,5 mål per match för att vara precis.

Med allt det här i åtanke kan vi inte undgå att förvänta oss en offensivt inriktad historia mellan två fartglada lag. Det är mål, mål och åter mål som kommer att hamna i fokus i det speltips vi presenterar inför matchen i SHL.

Över 5,5 mål spelas till 2,00 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:15, lördag 7/12
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: