Speltips inför Skellefteå – Linköping 21/10: Toppmöte i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 21 oktober 2018

Det är fullt ös som gäller i söndagens enda match i SHL mellan Linköping och Skellefteå AIK. Det finns en väldigt tydlig favorit inför matchen.

Annons:

Det spelas bara en enda match från SHL på söndagen, men det är minsann inte vilken tillställning som helst. Redan 14:00 – lite väl tidigt för ishockey på en söndag va? – är det dags för serieledarna Linköping att få besök av Skellefteå AIK.

Det finns ganska många där ute som har underskattat Linköping lite inför den här säsongen och kanske kunde vi inte riktigt förvänta oss den här utvecklingen. Visst, laget är bara nio omgångar in i säsongen, men att ha samlat in 21 poäng och leda tabellen före lag som spelat en eller två fler matcher tyder ändå på att någonting är rätt.

Med 29 gjorda mål på nio omgångar har laget fått ordentlig fart under sina skridskor redan och det bådar gott inför fortsättningen. Det är någonting som vi ofta påtalar här på Spelbloggare.se – att det lag i SHL som känns hetast offensivt också oftast är laget som hamnar högst upp. Nu är i för sig Djurgården betydligt målfarligare, men det är åtminstone ett väldigt bra målsnitt som LHC har så här långt.

Skönt med favoritspel

Ibland känns det extra skönt att bara rikta in sig på en favorit och inte krångla till det med sitt spel. Lite så går våra tankar inför söndagens möte i Linköping. Visst, Skellefteå AIK är ofta ett svårspelat lag och har ställt till det i ett par matcher under säsongen. Men samtidigt tycker vi att formen talar sitt tydliga språk här.

Linköping har alltså öppnat säsongen väldigt starkt med 21 poäng redan, medan SAIK bara har 15 poäng på lika många omgångar. 22 gjorda och 22 insläppta vittnar också om ett lag som inte riktigt fått alla bitar att falla på plats än.

Skellefteå AIK har fyra förluster på sina fem senaste. Att då ta sig an ligans kanske allra mest formstarka lag är dålig tajming. Det måste sägas.

Linköping vinner (ordinarie tid) spelas till 2,35 gånger såsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Linköping vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  14:00, söndag 14/10
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: