Speltips inför Skellefteå – Luleå 3/11: Rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 3 november 2018

Det väntar ett mycket känslofyllt möte i SHL på lördagskvällen när Skellefteå AIK tar sig an Luleå HF på hemmaplan. I vår värld håller spelbolagen fel lag som favorit.

Annons:

Det väntar ett norrländskt derby på lördagskvällen och visst är det läge att ratta in hockeykanalen för att njuta av topphockey i SHL? Skellefteå AIK får nämligen besök av antagonisten Luleå HF i ett möte som alltid är intressant på ett eller annat sätt. Det finns ingenting som talar för att så inte skulle bli fallet även den här gången.

Historiskt sett brukar matcherna som sagt bli väldigt intressant på ett eller annat sätt. Skellefteå AIK kommer dock till det här mötet med tre raka vinster, varav en i träningsmatch. Om vi ser till SL är statistiken 4-1 i vinster på de fem senaste matcherna. Det är ändå ingen slump.

Om vi ser till tabellen är det dock svårare att motivera varför Skellefteå AIK skulle gälla som favoriter den här gången. Laget har snubblat en del och har bara 19 inspelade poäng på 14 omgångar, att jämföra med Luleås 28 inspelade poäng så här långt.

Felaktig favorit inför matchen

Skellefteå AIK hade en väldigt tung period i oktober månad och tog faktiskt ingen vinst från den 10 oktober och framåt. Istället förlorade laget sju raka matcher och såg så där oroväckande håglösa ut. I sin senaste match blev det 3-2-vinst borta mot Färjestad, men den vinsten satt också långt inne.

Då är den säsongsinledning som Luleå HF har mäktat med betydligt mer imponerande. Både sett till poängskörd och tabellplacering är laget överlägsna sina rivaler, någonting som inte minst befästs med hjälp av den betydligt finare formen. Sex vinster på de sju senaste göra att laget är mest formstarka i hela serien för närvarande.

Här tycker vi att spelbolagen har hittat en felaktig favorit inför matchen.

Luleå HF +0,5 spelas till 1,84 gånger krämen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Luleå HF +0,5
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  18:00, lördag 3/11
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: