Speltips inför Skellefteå – Timrå 7/3: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 6 mars 2019

Skellefteå bär ett solklart favoritskap inför mötet med Timrå IK i SHL på torsdagen. Det går inte att blunda för i vårt speltips inför matchen.


Annons:
Hos Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

När det nu återstår fyra omgångar av den här SHL-säsongen är det verkligen skarpt läge för många av lagen. Det går att påstå att samtliga lag – sånär som de två längst ner i botten – verkligen har någonting kvar att spela för. Perfekt för den som älskar intensiv, spännande ishockey alltså.

Däremot har Timrå IK som insinueras ovan inte någonting kvar att spela för. Laget kommer inte att klara sig kvar i SHL utan att först spela kvalspel. Det är redan klart att laget kommer att sluta sist i tabellen och det går inte att kalla säsongen någonting annat än misslyckad.

Med det sagt handlar mycket nu om att toppa formen inför vad som komma skall. Det är endast den vägen som laget verkligen kan försöka förnya kontraktet i SHL inför nästa säsong. Å andra sidan har formen varit så pass dålig att det känns väldigt tufft i nuläget. Här handlar det snarare om att transportera grundserien in i mål för att därefter ta ett nytt tag med helt ny energi när det väl ska avgöras.

Hemmalaget måste vinna enkelt

Det här går att jämföra med hur läget ser ut för hemmalaget. Skellefteå AIK har i för sig inte gjort den allra bästa av säsonger och det finns fortfarande saker som inte riktigt rimmar i klubben. Samtidigt är vi nog lite bortskämda med hur välfungerande klubben, laget och hela organisationen var för några säsonger sedan under storhetstiden.

Med det sagt är laget i stort sett helt säkra för slutspel, men har i skrivande stund bara två poäng upp till en direktplats. Då kan laget hoppa över åttondelsfinalen och traska direkt vidare till en kvartsfinal. Det ska inte underskattas hur viktigt det kan vara.

Inför den här matchen står laget på tre raka vinster och ser allt vassare ut. Samtidigt ska vi komma ihåg att hemmalaget har totalt tre raka vinster (av tre möjliga) mot Timrå IK den här säsongen. En tydlig klasskillnad alltså.

Skellefteå AIK -1,5 spelas till 1,73 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson- Få 100% upp till 2500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK -1,5
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, torsdag 7/3
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: