Speltips inför Timrå IK – Skellefteå AIK 22/11: Ett givet speltips

Simon Pålsson Publicerat: 22 november 2018

Det går inte att blunda för att flera faktorer talar för gästerna inför mötet mellan Timrå IK och Skellefteå AIK i SHL-ishockeyn på torsdagen.

Annons:

Den match från SHL-torsdagens intensiva schema som känns allra bäst på förhand – då i ett helt spelmässigt perspektiv – är mötet mellan bottenlaget Timrå IK och det smått pånyttfödda Skellefteå AIK.

Det framstår allt mer som att det här är en säsong som Skellefteå AIK kanske kan vara med och hota igen på allvar. Efter ett par säsonger som varit lite mer upp och ner ser laget nu ut att kunna vända på den negativa trenden från den här säsongsinledningen. Tack vare fyra vinster på sina fem senaste SHL-matcher har poängsnittet höjts ordentligt.

Skellefteå AIK smällde till med galna 9-0 hemma mot Malmö Redhawks förra veckan och har därefter vunnit både mot HV71 och mot Storhamar i slutspelet av CHL. Det gör att laget är vidare till nästa runda i den tävlingen. Känslan är att det sprudlar positiv energi kring det Skellefteå AIK som nu gäller som stora favoriter borta mot Timrå IK.

Timrå IK har inte flytet nu

Med 20 inspelade poäng är starten på den här säsongen ingen katastrof för Timrå IK, som bara behöver ett par starka insatser och några vinster för att plötsligt konkurrera om slutspelsplatser istället. Den jämna SHL-tabellen gör att enkom ett par matcher kan vara skillnaden mellan himmel och helvete.

Men som för många andra nya SHL-lag är det svårt för Timrå IK att vara jämna i sina prestationer den här hösten. Det syns inte minst på antalet insläppta mål – 61 till antalet – som vittnar om problemen med det lite högre tempot och orken att prestera i match efter match.

Nu är formen också direkt svag med sju förluster på nio omgångar. Skellefteå AIK kommer i sin tur med vind i sin segel och vi räknar iskallt med att gästerna tar tag i taktpinnen på det bestämdaste av sätt här. Det lär märkas.

Skellefteå AIK att vinna matchen (ordinarie tid) spelas till 1,87 gånger krämen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, torsdag 22/11
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: