Speltips inför Växjö Lakers – Färjestad 16/11: Slagläge

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2019

Växjö Lakers har vaknat till liv på sistone, men Färjestad är och förblir en lite för tuff motståndare tror vi.

Annons:

Det är full fart som gäller i SHL för närvarande där det är spännande på flera håll i den kittlande tabellen. I toppen är det flera lag som kamperar om att ta tag i taktpinnen, där det inte skiljer mer än någon enstaka poäng mellan ettan och femman. Det kanske säger en del om spetsen allra längst upp – eller?

Färjestad är ett av lagen som finns med i toppen och laget har dessutom ruskigt fin form på sistone. Med tre raka vinster, varav en tung 6-3-vinst mot Frölunda i CHL-slutspelet, har man lyckats träffa rätt i sina prestationer på sistone. Det gör att självförtroendet med stor säkerhet är på topp inför det här mötet.

Växjö Lakers då? Jo, laget öppnade säsongen horribelt och fastnade snabbt i en position allra längst ner i tabellen. Som jumbo har man dock rest sig så sakteliga.

Efter en rad fina prestationer sista veckorna har man klättrat upp till slutspelsplats, alltså plats nummer tio, men det är inte mer än två poäng ner till IK Oskarshamn på jumboplatsen.

Annons:

En klar favorit

Det finns egentligen väldigt mycket som talar för att bortalaget borde gälla som favoriter här, inte minst formen under säsongen och hur den ser ut just nu. Tabellplaceringen är ofta en indikator på hur bra lagen är och den talar tydligt till Karlstadslagets fördel i det här skedet av säsongen. Det kan ingen blunda för.

Men en faktor man inte heller ska underskatta är den psykologiska effekten av att Färjestad nu har ett bitigt övertag på Växjö Lakers vad gäller inbördes möten. I fyra (!) raka matcher har man gått segrande ur striden och har alltså fyra raka vinster, om än i täta matcher. Det gör att man vet exakt hur man ska besegra sina motståndare.

Lagen har visserligen bara spelat mot varandra en gång den här säsongen, men då vann Färjestad bekvämt med 4-2 på hemmaplan. Nu känns det som att formen är ännu bättre.

Det ska sägas att Växjö Lakers så sakteliga vaknat till liv på sistone, men Färjestad är en av de absolut svåraste nötterna att knäcka just nu. Det kommer att bli lite för tufft – är vår känsla.

Färjestad draw no bet (pengarna tillbaka vid kryss) spelas till 1,98 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Färjestad draw no bet
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:15, lördag 16/11
TV:   cmorelivefyra logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: