Speltips inför Växjö Lakers – IK Oskarshamn 30/12: Smålandsderby

Simon Pålsson Publicerat: 30 december 2019

Smålandsderby i SHL står på schemat den här måndagskvällen och Växjö Lakers gäller som favoriter när IK Oskarshamn gästar.

Annons:

På lördagen fick vi se fulla hus runt om i hela Sverige när hockeyklubbarna mobiliserade ordentligt för sina hemmamatcher i SHL. Frågan är om man lyckas dra lika mycket publik till måndagsmatcherna, då många människor runt om i Sverige har klämdag och fortfarande är lediga.

Ett möte som förmodligen lockar folk alldeles oavsett är det derby som nu väntar nere i Småland. Växjö Lakers, som är på gång igen efter en horribel säsongsinledning, tar sig an IK Oskarshamn. Som nykomlingar klev man in i säsongen med stor press på sig och trots en stark inledning första veckorna har man haft det tufft sett över hela hösten.

Det blir allra tydligast när vi kikar på tabellen där IK Oskarshamn är jumbo med 27 poäng på 28 matcher. Det är sannerligen inget bra facit att vila mot. Inte minst med tanke på att man har hela -40 i målskillnad kan vi konstatera att laget har lite att jobba på.

Med allt det här sagt är det inte mer än en poäng upp till säker mark och Linköpings HC. Det finns många lag som underpresterar å det grövsta den här säsongen, varpå man inte behöver känna sig hopplöst sist och redan ute när man ligger som jumbo. Skönt för IK Oskarshamn, den saken är säker.

Annons:

Ett målspel i SHL

Så vad tänker vi om den här matchen?

Det här blir säsongens tredje derby i Småland och vid samtliga tidigare tillfällen är det Växjö Lakers som har gått segrande ur striden. Det har dock handlat om täta, jämna matcher med uddamålsvinster för det mer rutinerade laget. Det kan man tänka sig att vi står inför nu också.

Växjö Lakers må ha en positiv trend, men det är uppenbart att den offensiv som i flera säsonger varit lagets enorma styrka inte alls håller samma nivå längre. Det är uddlöst, det händer lite för lite och det finns inga stjärnor som driver på framåt.

Med det sagt är man ett klart bättre lag än IK Oskarshamn och på hemmaplan måste man gälla som favoriter. Men någon målfest eller utklassning tror vi inte att man som hemmapublik ska förvänta sig här. Snarare tvärtom va?

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,84 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 30/12
TV:    [cmorelive5]
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:


Annons: