Speltips inför Växjö Lakers – Luleå HF 24/3: Revanschdags?

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2019

Växjö Lakers vann guld ifjol men är redan illa ute i slutspelet 2019. Nu vill laget vinna match 2 i kvartsfinalen mot Luleå. Vårt speltips tror på en tät match.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det här är utan tvekan en av de allra mest intressanta kvartsfinalerna i årets SM-slutspel. Efter en lång grundserie i SHL är vi framme vid den avgörande, roliga fasen av den svenska hockeysäsongen. För Luleå Hockey och Växjö Lakers är det skarpt läge redan i den första slutspelsrundan.

Som bekant var Växjö Lakers klart bäst i hela Sverige förra säsongen och laget förlorade alltså bara en (!) match under hela slutspelet när de tog ett nytt SM-guld. Den fantastiska säsongen resulterade i ordentliga spelartapp inför den här säsongen där inte minst Elias Pettersson lämnade. Det har kostat på en hel del.

Växjö Lakers den här säsongen är ett mer defensivt spelande lag och det saknas samma individuella spets i offensiven som laget tidigare gjort sig kända för. Det märks. Det märktes inte minst i den första kvartsfinalen mot Luleå Hockey, en match som spelades på bortaplan. Där stod det 1-1 hela vägen in i de sista minuterna innan Växjö Lakers släppte in 2-1 och sedan 3-1 i öppen kasse. Surt.

Lika tight igen

Inte sällan inom hockeyvärlden – kanske allra främst när det är slutspelstider och samma lag spelar mot varandra gång på gång – får vi se inbördes möten med helt annorlunda ansikten från dag till dag. Det handlar en hel del om att lagen egentligen kan se helt annorlunda ut beroende på vilka instruktioner som ges, där det mycket handlar om hur högt man vågar pressa.

Luleå Hockey och Växjö Lakers är däremot två lag som båda har spelat allra bäst – och mest – med en mer defensiv inställning till sina matcher. Det ligger mer i Luleås identitet att göra så, men båda lagen har tydligt haft den särpräglingen under den är här säsongen. I Växjö Lakers fall må det vara att spela efter sina resurser, men trenden är hur som helst slående.

1-1 stod sig i 58 minuter senast. Vi tror på en lika tight match nere i Växjö på söndagskvällen den 23 mars.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,76 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 2 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:   1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  15:00, söndag 24/3
TV:    cmorelive logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: