Speltips inför Växjö Lakers – Luleå Hockey 28/3: Tröstvinst väntar

Simon Pålsson Publicerat: 28 mars 2019

Växjö Lakers måste vinna för att hoppet om ett nytt SM-guld inte ska dö efter fyra kvartsfinalmatcher. Kan Luleå Hockey ta sig vidare den 28 mars? Inte än, om du frågar vårt speltips.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får läsare hos Spelbloggare.se en unik välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Nu är det synnerligen skarpt läge för fjolårsmästarna Växjö Lakers, som alltså klev in i hösten som regerande svenska mästare men som snabbt fick komma ner på jorden igen. Efter att ha tappat en hel drös med nyckelspelare inför säsongen hade laget förhoppningar om att kunna stuva om lite i spelet, för att den vägen kunna utmana på allvar igen. Så har inte riktigt blivit fallet.

Först fick Växjö Lakers ta vägen via åttondelsfinalen för att överhuvudtaget ta sig till det ordinarie slutspelet. Där blev det oturligt nog Luleå Hockey som motståndare, det som i våra ögon varit säsongens bästa lag, andraplaceringen i tabellen till trots. Märk väl att de trots allt hamnade på samma poäng som serievinnarna Färjestad BK efter 52 spelade omgångar (totalt 102 poäng alltså).

Hur som helst är vi tre matcher in i kvartsfinalen nu och farhågorna har sannerligen besannats. Växjö Lakers går inte att känna igen alls från förra säsongen då laget åkte rakt igenom slutspelet utan att förlora mer än en match. Svindlande starkt. Den här gången ligger laget redan under med 3-0 i matcher och såg direkt svaga ut senast, förlust med hela 4-0.

Lite heder kvar att rädda

Därmed är det alltså skarpt läge inför den här matchen då Växjö Lakers inför sin egen hemmapublik kan behöva packa väskorna och åka hem från slutspelet, om vi nu tar till den liknelsen. Hur som helst vore det en klar missräkning, då allra främst sett till vilket sätt som laget får tacka för sig. 4-0 är direkt pinsamt som regerande mästare och det tror vi att de gärna undviker.

Luleå Hockey då? Jo, laget fortsätter att imponera och ser ut att ha sparat en hel del till säsongens mest kritiska del. Att redan ha 3-0 att gå på imponerar. Det är dessutom ett väldigt fin försvarsspel som fortsätter att ligga till grund för de goda resultaten. Lovande.

Med det sagt finns det ofta en tendens hos lag med 3-0 att slappna av lite för tidigt. Vi är helt övertygade om att norrlänningarna löser det här bekvämt till slut, men är det inte läge för hemmalaget att faktiskt rädda lite heder här? I två av matcherna har vinsten faktiskt varit enormt nära.

Växjö Lakers vinner (inklusive övertid) spelas till 1,82 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få unik bonus upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (inklusive övertid)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, torsdag 28/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: