Speltips inför Växjö Lakers – Örebro HK 16/3: Åttondelsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2019

Växjö Lakers är solklara favoriter inför åttondelsfinalen mot Örebro HK och vårt speltips tror att de regerande mästarna gör processen kort i det första mötet.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

SHL-slutspelet är äntligen här efter ett par tunga vintermånader med grundserien. Nu är vi framme vid den fantastiska delen av säsongen när allting ska avgöras på allvar. Det har vi längtat efter under lång tid.

Förvånande nog kommer förra årets dominanter Växjö Lakers – det lag som alltså gled rakt igenom slutspelet med endast en förlust på sin väg fram mot ännu ett SM-guld till samlingen – att spela åttondelsfinal. Vem hade kunnat ana det?

I ärlighetens namn var det nog rätt många som anade det när laget släppte iväg (läs: tappade) en hel drös med nyckelspelare inför säsongen. Det har bevisligen varit svårt att ersätta spelarna och trots att tränarstaben försökt sig på att kopiera förra årets succérecept har det inte lyckats.

Det innebär att laget nu, efter att ha halkat ner till sjundeplatsen efter den sista omgången i grundserie, nu behöver spela åttondelsfinal mot Örebro HK för att ta sig till det ordinarie slutspelet. Det som börjar med kvartsfinalerna. Det är ju som bekant först då det spelas matchserier om sju möten.

Ett tydligt favoritskap

Men det finns faktiskt roligare saker att fokusera på än det faktum att de regerande mästarna Växjö Lakers gjort en svag säsong. Det är så att Örebro HK äntligen är tillbaka i ett slutspel igen och det glädjer såklart hela klubben. Tillsammans med Rögle BK är laget den roliga överraskningen (är vi hårda nu?) i årets slutspel. Positiva tongångar helt klart.

Märk väl att laget ända in i kaklet fick göra upp med klassiska lag som Brynäs och Linköping om att knipa tiondeplatsen i tabellen, den placering som alltså innebär spel i slutspelet. Övriga två lag bommade och får nu stå till svars inför minst sagt irriterade supportrar.

Med det sagt hade Örebro HK nu oturen att behöva spela mot Växjö Lakers, ett av de senaste årens klart bästa slutspelslagen i svensk ishockey, i åttondelsfinalen. Allt annat än drömlottning. Det kommer att bli för svårt.

Växjö Lakers vinner (ordinarie tid) till 1,68 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  15:15, lördag 16/3
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: