Speltips Leksand – Frölunda 16/11: Svår match

Simon Pålsson Publicerat: 16 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Leksands IF måste gälla som underdog inför mötet med serieledande Frölunda när SHL återvänder måndagen den 16 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas..

SHL-hockey på en måndagskväll hör egentligen inte till vanligheterna, men det är en hel del saker som inte står till precis som vanligt den här hösten och hela den här säsongen. För att ta igen i den haltande tabellen behöver man alltså slänga in matcher på lite udda dagar.

Men det här är två lag som har kunnat spela merparten av sina matcher hittills. Frölunda är redan uppe i 16 spelade omgångar, flest av samtliga lag, medan Leksand trots allt har hunnit med att spela 14 av sina matcher redan nu. Det går att jämföra med exempelvis Linköping och Djurgården som bara har spelat elva matcher vardera.

Denna haltande tabell blir inte helt enkelt att läsa av, men vi kan konstatera att Frölunda fortsätter på den inslagna vägen och att man med ett poängsnitt långt över två poäng har kopplat ett stadigt grepp om serieledningen.

35 poäng på 16 omgångar är i sig ett imponerande facit, och det ger serieledning just nu. Med Rögle BK som närmaste konkurrent, ett lag som faktiskt går förbi om man vinner sina hängmatcher, har man skaffat sig ett bra andrum inför fortsättningen.

Vidare kan man förtydliga att göteborgarna är inne i en fin trend just nu för tillfället, med fyra raka vinster. Det som imponerar och som jag ser som mästartakter är att man ofta vinner ganska täta matcher. Uddamålet eller tvåmålsvinst är standard för Frölunda, snarare än att man fullständigt kör över sina motståndare. I längden är det en styrka att vinna matcher som kan stå och väga i perioder också.

Leksand blandar och ger

Leksand har som bekant målsättningen att etablera sig som ett givet lag i SHL och det är en resa som brukar vara ganska tuff att göra. Men vi har på senare år trots allt fått se ett par lag som verkligen har klarat av det – och som nu känns som helt givna kandidater till slutspelet rent av.

Med 17 poäng på 14 omgångar har leksinningarna skaffat sig ett helt okej andrum direkt, men det är en haltande tabell och vill det sig illa med lagen bakifrån kan man snart vara nere på en bottenplacering. Det gäller alltså att fortsätta med minst det här poängsnittet framöver.

Nu på slutet har man ett par tunga skalper, inte minst på hemmaplan där man vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Det är två vinster efter övertid, bland annat mot topplaget Rögle BK, men det är också uppenbart att man har vad som krävs för att ställa till det för en hel del lag.

Leksand +1,5 spelas till 1,52 gånger smeten hos bet365.

Leksands IF - Frölunda

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: