Speltips Leksand – HV71 2/3: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 2 mars 2023

Torsdagen bjuder på ett klassiskt möte med mycket på spel då Leksand och HV71 drabbar samman i SHL.

Leksand - HV71

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter torsdagens matcher så är det bara tre omgångar som återstår innan slutspelet drar igång och båda dessa klubbar är inblandade i varsin viktig strid kring placeringar. Leksand hade nyligen en väldigt fin period där de vann mycket mark i tabellen, men har tappat ångan lite under senare tid. HV71 har även de gjort ett tryck i botten vid ett mycket lägligt tillfälle.

Inför torsdagen så är Leksand bara en poäng bakom Frölunda på den sista direktplatsen till kvartsfinalerna. Göteborgarna brottas med en skadekris och dålig form och Leksand har alla möjligheter att smita förbi och ta sig in i topp sex ifall de kan få ordning på spelet under de sista omgångarna.

De gäller som klara favoriter hemma på Tegera arena när bottenlaget HV71 kommer på besök i veckan, men har inte sett särskilt övertygande ut under de senaste omgångarna. Tre av deras fyra senaste matcher har slutet i förlust, bara mot serieledarna Skellefteå har de överraskande fått med sig en vinst. Annars har det varit rött i resultatkolumnen mot Färjestad, Oskarshamn och Timrå.

HV71 är dock ett mer överkomligt motstånd och en potentiell vinst hade kunnat vara direkt avgörande här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 har blixtrat till

Men de småländska gästerna verkar ha hittat formen i grevens tid då de är inblandade i en kamp om överlevnad nere i botten. De är det första laget på säker mark, men Brynäs under dem har bara två poäng mindre och då både de och Malmö i botten har börjat vinna matcher på slutet så gäller det för HV71 att hålla i formen för att lyckas hålla undan dem.

Sju av HV71:s nio senaste matcher har i alla fall varit vinster, vilket är ett fantastiskt facit med tanke på hur det såg ut för bara någon månad sedan. Matchen borta mot Leksand kan de kanske inte förvänta sig att få med sig något från, men det väntar dock ett potentiellt helt avgörande möte på lördag mot just Brynäs och det är nog lätt att tankarna svävar iväg dit hos många HV71-supportrar just nu.

Då de två sista matcherna på säsongen spelas mot Skellefteå och Oskarshamn så kommer det inte att bli några gratispoäng framöver.

Leksand lär ha ett kompakt stöd hemma i Dalarna och har mycket att spela för själva. Därmed så tycker jag ändå att 1.86 för den raka ettan (3-väg) är ett bra spel här hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leksand vinner (3-väg)
Odds: 1.86
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00, torsdag 2 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo