Speltips Leksand – Linköping 19/11: Formstarka

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Leksand har hittat vinnarreceptet på hemmaplan och är klar favorit hemma mot Linköping i SHL den 19 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betway!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos Betway.

SHL-torsdagarna är tillbaka med sånär som på full omgång från högstaligan inom det svenska hockeysystemet. Dessvärre ställer coronan till det och det kan inte spelas någon match med Rögle BK som det ena laget för närvarande.

Men läget kommer inte som någon överraskning, utan har varit gällande under egentligen hela den här säsongsinledningen. Det visar sig inte minst på den totala tabellen, som haltar betänkligt och som av den anledningen inte riktigt fungerar som verktyg för att jämföra lagen.

Det relevanta är såklart hur många poäng lagen har efter 52 spelade omgångar och även om det är till gagn för lagen att få en bra start, och nu ligga på en bra tabellplacering, känns det inte av samma tunga vikt som ett vanligt år. Delvis för att tabellen också haltar så otroligt.

Det är förmodligen ett tankesätt som den klassiska klubben Linköpings HC försöker anamma nu, eftersom man poängmässigt har haft en ganska tung inledning på säsongen med bara 12 poäng på tolv omgångar.

Samtidigt är det relevant att ha med sig att man har spelat fem matcher färre än exempelvis Frölunda, och att man därigenom har en hel del kvar att spela innan man rättvist kan bedöma deras tabellplacering. Nu senast tog man också en tung vinst med hela 6-3 borta mot IK Oskarshamn, i en ny match där man gällde som underdog.

Leksand är glödheta

Leksand har faktiskt haft en fullt okej inledning på säsongen. Efter att ha varit svaga inledningsvis, alltså i de första skälvande omgångarna, ser det nu betydligt bättre ut på slutet och laget har kunnat klättra markant i tabellen med hjälp av ett par tunga vinster på slutet. 20 poäng på 15 omgångar är ett fullgott snitt.

Det här ska bli säsongen som man på allvar etablerar sig i SHL och då vet vi att hemmaplansfördelen är en som måste utnyttjas. Den blir såklart inte lika enkel att försöka göra till sin när man inte har någon publik på läktarna, men Leksand har trots allt ganska fina resultat på sistone.

Om vi ser till hemmamatcherna har man vunnit fyra av sina fem senaste, varav två efter förlängning, och det känns som att man verkligen träffade rätt senast när Frölunda åkte på däng med hela 4-0. Då var oddset runt 3,60 gånger såsen på Leksand inför matchen.

Min känsla är att formen gör laget till rättmätiga favoriter här också.

Leksand draw no bet spelas till 1,60 gånger smeten hos Betway.

Leksand - Linköping

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen. Nya kunder hos Betway.

Jämför odds: