Speltips Leksand – Örebro 12/4: Revansch

Simon Pålsson Publicerat: 12 april 2021

Leksand fick en ordentlig käftsmäll direkt i SHL-slutspelet, men kan nu ta revansch i match två mot Örebro Hockey den 12 april 2021.

Leksands IF - Örebro Hockey

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Man kan inte klaga på de första veckorna med slutspelshockey i både SHL och HockeyAllsvenskan. Det som tidigare har känts som en ganska avslagen säsong känns nu väldigt spännande igen.

Personligen är jag svag för ångestmötet mellan Brynäs och HV71, där det segrande laget kommer att få spela i SHL nästa säsong, och då förlorande lag ramlar ner i HockeyAllsvenskan.

Men man kan inte heller klaga på Timrå IK:s kräftgång i slutspelet i HockeyAllsvenskan, där man trodde att laget skulle dominera fullkomligt, men där Västerviks IK har visat sig svåra. Det gör att spänningen är uppskruvad på höga nivåer på många håll.

I helgen körde vi också igång med SHL-kvartsfinalerna och det blev fullt ös direkt. Leksands IF gick in i slutspelet som en outsider, men har hamnat i ett tungt läge direkt mot Örebro Hockey. 1-6 förlorade man med DIREKT, på hemmaplan, och det är en ordentlig käftsmäll.

Det kom också extremt förvånande efter att laget avslutat grundserien med åtta raka vinster. Å andra sidan fick man vänta två veckor på att köra igång slutspelet.

Leksand har vaknat till liv

Det var uppenbart i den första matchen att Leksand, som inte spelat match sedan den 29 mars 2021, inte riktigt var igång och att benen på spelarna inte var redo för att spela match. Då släpper man snabbt in mål – och plötsligt stod det 1-6 på resultattavlan.

Men nu är Leksand igång och jag tror att man studsar tillbaka. Örebro Hockeys grundserie pågick ända till 3 april 2021 och det var uppenbart att ett veckolångt uppehåll var lite lättare att hantera än att vara utan aktivt spel i nästan två veckor.

Leksand hade i för sig ganska tungt mot Örebro Hockey även i grundserien och förlorade tre av fyra matcher. Det är kanske det som kan tala för bortalaget över längre tid här också.

Leksand moneyline spelas till 1,72 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leksand moneyline
Odds: 1,72
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, måndag 12 april 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: