Speltips Leksand – Oskarshamn 28/3: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2022

Leksand är tvingade att vinna när man tar emot Oskarshamn i den andra matchen i playin. Matchen spelas måndagen den 28 mars 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Leksand – Oskarshamn

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leksands IF slutade på åttonde plats i SHL och Oskarshamns IK på placeringen därefter. De möts nu i ett playin till SM-slutspelet där vinnaren kvalificerar sig för kvartsfinal. Oskarshamn vann det första mötet på hemmaplan och Leksand måste nu vinna för att hålla liv i serien som gäller bäst av tre matcher.

Förutsättningarna såg goda ut för Leksands del inför den här matchserien. I grundserien hade man vunnit samtliga fyra möten mot Oskarshamn och de sistnämnda hade en väldigt svag trend om vi ser till vad de hade presterat sedan årsskiftet.

Trots det var det alltså Oskarshamn som drog det längsta strået då man spelade sin första slutspelsmatch någonsin i klubbens historia. De vann en jämn batalj med 3-1 och är nu en till seger från kvartsfinal.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmafördelen avgörande

Oskarshamn är den här säsongens mest positiva överraskning i SHL, men deras framfart kom av sig under den sista tredjedelen av säsongen. De avslutade visserligen grundserien med att besegra Djurgården hemma, men dessförinnan hade man bara vunnit en match av de tio senaste.

För ett bottentippat Oskarshamn var det ändå en imponerande bedrift att man till slut blev nia i grundserien av SHL. Sett till klubbens förutsättningar är det en prestation som förtjänar all heder.

Frågan är nu om man har det i sig att även att ta sig vidare i det här slutspelet. De visade i lördagens möte att de utan tvekan är att räkna med.

Oskarshamn är starka på hemmais, men på bortaplan har poängskörden varit betydligt skralare. Jag räknar med att vi kommer få se ett markant mer framåtlutat och bättre Leksand i den här returmatchen. Leksand är det, på pappret, bättre laget och hemmaplansfaktorn tror jag kommer fälla det definitiva avgörandet här. Mitt spel blir att Leksand vinner den här matchen under ordinarie tid till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leksand vinner
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 28 mars 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: