Speltips Leksand – Växjö Lakers 16/1: Revansch i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2021

Växjö Lakers har två raka vinster mot Leksand i SHL den här säsongen, men nu kan det mycket väl ta stopp när lagen möts den 16 januari 2021.

Leksand - Växjö Lakers

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det här är kanske inte en säsong som följer alla logikens lagar i SHL och konstigt vore kanske det med tanke på att förutsättningarna, och omständigheterna runt omkring ishockeyn, inte liknar någonting som vi har sett tidigare.

Det finns ett par lag som har lyckats göra det här till sin fördel och inte bara lägger sig ner och gråter. Rögle BK har uppenbart hittat rätt och fortsätter att göra det bra, medan klassiska storlag som Färjestad, HV71 och framför allt Linköping är rena besvikelser.

Växjö Lakers är ett annat lag som har gjort det ganska bra och det känns som att storhetstiden så sakteliga kan vara på väg tillbaka. Nu ska vi nog ta det lite lugnt att dra för stora växlar, men det känns som att Växjö Lakers åtminstone är ett lag som har gynnats av att få jobba lite i det tysta.

Samma sak gäller förmodligen Leksand, som trots sina minst sagt begränsade sportsliga framgångar sista åren ändå har hamnat i ett läge där man lever under ganska stor press.

En riktig risig säsongsinledning ställde också saker och ting på sin spets, men nu har man hittat rätt och radar upp vinster. Plötsligt ligger laget på direktplats till slutspelet, alltså sexa i tabellen, med 52 poäng på 32 matcher.

Leksand tar revansch

Denna lördag möts hur som helst Leksand och Växjö Lakers, två lag som har prickat formen under inledningen på 2021. Växjö Lakers har med sig tre vinster på sina fyra senaste matcher och vann inte minst hemma mot serieledande Rögle BK senast.

På andra sidan hittar vi ett Leksand som också slog Rögle BK, fast på bortaplan, med hela 5-2 förra veckan. Dessutom har man tre raka vinster och ser ut att ha hittat ett momentum som gör att laget är extremt svårstoppade nu.

Utan tvekan är det här mötet som lockar mest på lördagskvällen och den som inte bänkar sig här får nog leta rätt på en bra ursäkt för att inte göra det.

Växjö Lakers har vunnit båda matcherna mot Leksand under inledningen på säsongen och det är det som jag tycker talar för hemmalaget. Inte kan man väl förlora tre raka matcher mot Växjö Lakers? Inte nu, när formen är så hiskeligt bra?

Leksand (inklusive övertid) spelas till 2,00 gånger såsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter!

Speltips:

Speltips: Leksand moneyline
Odds: 2,00
Bolag: bet365
Spelstopp: 18:00, lördag 16 januari 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: