Speltips Linköping – Brynäs 7/1: Ångest i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 7 januari 2021

Det är verkligen ett ångestmöte som väntar i torsdagens SHL när Linköping spelar hemma mot Brynäs den 7 januari 2021.

Linköping - Brynäs

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Eftersom det nu har spelats närmare 30 omgångar av SHL kan man sakta men säkert dra vissa växlar av hur säsongsinledningen har sett ut, och hur lagen på olika ställen i tabellen faktiskt har presterat.

Det är knappast att sticka ut hakan att påstå att varken Linköping eller Brynäs har gjort säsongsinledningar som går att skryta med och det visar inte minst tabellpositionen.

Som det ser ut just nu, i skrivande stund, blir det här två lag som kommer att få slåss för att säkra nytt kontrakt och även om det finns en reell chans på slutspel känns det totalt onödigt. Det är inte lagbyggen som ska ha i ett slutspel att göra. Där kommer man ändå inte att ha en chans.

Det är ett specialläge för Brynäs IF just nu, med tanke på att man bara har spelat 22 omgångar, medan en rad andra lag redan har spelat 30 matcher. Det gör det lite mer svårbedömt, men det gör också att laget från Gävle kommer att ha ett ruskigt svårt spelschema under vårens avslutning. Med täta matcher vill säga.

-25 i målskillnad på 22 omgångar är inte heller ett bra facit och det faktum att man ligger sist i den statistiken gör att det också känns helt naturligt att man är jumbo, även om man har ett poängsnitt som bara är näst sämst i serien. Om bara nu är rätt ord.

Linköping får det inte att lossna

Inte heller Linköping har mycket att skryta med, i varken målväg eller i poängväg. Med 27 poäng på 26 omgångar har man snabbt blivit ett lag som ska ligga i botten och ser vill tabellen är det alltså nästjumbon mot jumbon som väntar här.

På slutet har hemmalaget också förlorat fem raka matcher utan att ha en suck i någon av matcherna och trenden pekar verkligen inte åt rätt håll.

Brynäs råkade i för sig vinna två matcher med uddamålet, men såg direkt undermåliga ut senast när man föll igenom totalt mot IK Oskarshamn och förlorade med 6-1. Det är alltså två formsvaga lag som nu gör upp.

Under 5,5 mål spelas till 1,85 gånger smeten hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 7 januari 2021
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: