Speltips Linköping – Djurgården 28/12: Det läcker

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2020

Linköpings HC och Djurgårdens IF har båda problem med antalet insläppta mål i SHL. Nu möts lagen den 28 december 2020.

Linköping - Djurgården

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är mellandagshockey som gäller i svenska SHL och för den som är en neutral åskådare, eller den som håller något av lagen kärt, är det minsann väldigt intensiva och härliga dagar som nu gäller hemma i tv-soffan.

Med tanke på rådande omständigheter i Sverige och världen är det inte möjligt att spendera julledigheten på samma sätt som vanligt, men hemma i tv-soffan kan man åtminstone få se sitt kära lag spela flera intensiva hockeymatcher på kort tid under mellandagarna. Det tackar vi för.

Ett möte som sticker ut från måndagens fulla omgång i SHL spelas mellan mittenlagen Linköping och Djurgården. I skrivande stund försöker båda behålla en slutspelsplats och det är också det som blir målsättningen med den andra halvan av säsongen i grundserien.

I sina stunder är det här två starka lag som kan prestera på den här nivån, som kan slå nästan alla lag i serien, och som kanske, med en bra plankträff, kan vara lag som gäller som outsider i ett slutspel till våren.

Men man kan inte blunda för att den generella utvecklingen för både Linköping och Djurgården kanske är lite av en besvikelse sett över tid. Men det kanske vi inte ska fastna på nu?

Överspelet känns helt givet

Inför måndagens möte mellan lagen finns det utan tvekan ett ordentligt spelvärde i överspelet på målmarknaden. Anledningen? Det här är två lag som gör en hel del mål framåt, som ofta bjuder in till riktigt öppna matcher, men också, kanske allra viktigast, två lag som läcker betänkligt.

Det visade sig inte minst senast när Linköping gick upp till 3-2 i inledningen av den tredje perioden mot Frölunda, men på något vis lyckades tappa och förlorade med 4-3 innan matchen var över. En klar besvikelse. En klar oförmåga att täppa till.

Lite samma problem finns i Djurgården och det är anledningen till att inget av lagen har en målskillnad att skryta med så här långt i SHL.

Senast man spelade mot varandra blev det 6-2 till Djurgården, och i matchen innan dess vann Linköping med 5-4. Det säger också en hel del.

Över 5,5 mål spelas till 2,03 gånger såsen hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,03
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 28 december 2020
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: