Speltips Linköping – Frölunda 14/11: Enkelt favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Linköping har det tungt och gäller som underdog inför lördagens möte med Frölunda i SHL. Vi rekar med odds den 14 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter att inledningen på säsongen varit lite trevande kan vi nu se en tabell i SHL som sakta men säkert börjar återhämta sig. Men det kan faktiskt skilja upp till 50 % i antalet spelade matcher mellan lagen, något som gör tabellen oerhört svårbedömd och egentligen ganska missvisande att hålla koll på i det här skedet.

Ett väldigt bra exempel är läget inför lördagens möte mellan Linköping och Frölunda. Det är uppenbart att Frölunda haft en stark inledning på säsongen med 32 inspelade poäng på 15 spelade matcher, men då har man också spelat flest matcher av samtliga.

Det finns ett antal lag som har en reell chans att gå förbi, och det med råge, i tabellen om man har spelat lika många matcher som göteborgarna. Rögle BK är det klaraste exemplet. Skåningarna är inte mer än en poäng bakom, men med två matcher färre spelade.

Linköping kan inte gå förbi Frölunda, eller ens vara nära att göra det, men man har också en missvisande placering i tabellen efter att ha spelat tio omgångar. Nu har man ett lågt poängsnitt och bara nio inspelade poäng, men man har också spelat upp till fem matcher färre än sina konkurrenter. Då är det inte fullt så oroande att man ligger på nästjumboplatsen.

Men att ha målskillnad på -11 redan efter tio matcher och dessutom ha halkat efter med poängsnittet oroar. Det här skulle bli säsongen då det vände igen för Linköping, men det känns relativt långtifrån att ske. Det måste man ta och säga.

Frölunda har slagläge

Frölunda har inte dominerat, men man kan heller inte undgå att påstå att det här är ett lag som har imponerat under säsongsinledningen. Det är uppenbart att göteborgarna kommer att vara ett topplag och en kandidat till titeln även den här säsongen. Det har vi i för sig gjort oss vana vid.

Nu senast tog man en tung vinst mot Färjestad och att vinna den typen av rivalmöten ger alltid en extra boost att försöka bygga vidare på. Det gör att jag tror man kliver in mot Linköping med gott självförtroende.

Detta är ett Linköping som föll tungt mot Djurgården senast, men som ändå haft en ganska okej trend i november månad. Men det är också uppenbart att laget inte har fått samma fart i maskineriet som ett par andra lag.

Frölunda vinner (inklusive övertid) spelas till 1,54 gånger såsen hos 888sport.

Linköping - Frölunda

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: