Speltips Linköping – HV71 9/12: E4-derby

Oskar Jörnevik Publicerat: 9 december 2022

Linköping tar emot HV71 i en viktig match för båda lagen. Matchen spelas fredagen den 9 december 2022, med nedsläpp 19.00.

Linköping - HV71

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

Linköping har några mörka säsonger bakom sig, det har inte blivit slutspel på de fyra senaste säsongerna. Årets säsong har man startat fullt godkänt, ligger i skrivande stund på en åttonde plats i tabellen och innehar alltså en slutspel. Formen är också den god då LHC har vunnit fem av sina åtta senaste matcher. Hemmaformen är ännu bättre, då Linköping har vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher. LHC har lite för många insläppta mål för att vara ett topp sex lag.

HV71 har varit ett dåligt lag om vi summerar serien så här långt. Dock har smålänningarna spelat upp sig på slutet och tagit sig ifrån de negativa kvalplatserna. Genom tre segrar på de fyra senaste matcherna har man nu siktet inställt på slutspel, HV71 är trots allt en nykomling detta år. Framförallt så har HV71 spetsat till defensiven i och med att Niklas Hjalmarsson gjorde intåg i annars ett mycket bra HV71 på pappret.

Detta är det första mötet mellan dessa lag på ett bra tag, den senaste matchen mellan Linköping och HV71 var i början av 2021. Det har varit otroligt jämnt mellan dessa lag, och kollar vi de tio senaste matcherna står det 5-5 i matcher. Det är faktiskt bara en av de tio matcherna som har slutat med mer än en två målsseger för något av lagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Back-to-back

Linköping har fått ihop ett mycket bra lag på pappret denna säsong. Linköping har haft problem med skador på en del nyckelspelare, men det ska vara lugnt på den fronten nu. Ty Rattie, Patrick Russell och Brock Little är de som ligger i toppen av den interna poängligan. JVM-uttagna Filip Bystedt har gjort en fullt godkänt start på säsongen. Backsidan med Oscar Fantenberg och Linus Hultström håller på pappret en mycket hög nivå. Marcus Högberg och sin backup Jesper Myrenberg håller en hög nivå på målvaktssidan.

HV71s skador har också lugnat ner sig, och det ska vara nästintill ett fullt lag som ställs på banan under fredagen. På pappret har HV71 ett lag som ska hamna topp sex, med namn som Fredrik Forsberg, Andre Petersson, Mattias Tedenby, Mikkel Bödker och Andy Miele ska det inte vara några problem att nå ett slutspel om de kommer upp i normal standard. Backsidan är det tre namn som sticker ut nämnvärt och det är Emil Andrae, Eric Martinsson och Chad Billins.

Det brukar bli heta tillställningar när dessa lag möts, i och med att det är knappa 13 mil mellan orterna så blir det lite av en derbykänsla. Det kommer vara mycket folk på läktarna i och med att det är en fredag. Under 5.5 mål är ett mycket bra spel här då båda lagen har prioriterad defensiven på slutet. I skrivande stund ligger båda lagen under i sina respektive matcher. Underspelet i Linköping är mycket troligt då denna match kommer innehålla: Heta känslor, viktiga poäng och ett mycket bra tryck på läktaren.

  100 kronor gratispel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,65
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:00, fredag den 9 december 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: