Speltips Linköping – Växjö Lakers 2/1: Inget krångel

Simon Pålsson Publicerat: 2 februari 2021

Växjö Lakers är det klart bättre laget och bör gälla som favoriter borta mot Linköpings HC i SHL tisdagen den 2 februari 2021.

Linköping - Växjö Lakers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det fortsätter att puttra fram med matcher i den svenska högstaligan SHL och även om man sällan kan spela efter det tilltänkta spelschemat har man fått ihop stora delar av den här säsongen utan att problemen varit alldeles för många.

Att säsongen inte är lik någon annan har vi förstått sedan länge och nu känns det som att lagen också har börjat förstå, och anpassa sig, till hur verkligen faktiskt ser ut.

Växjö Lakers är ett lag som har vuxit in i den här säsongen och som nu känns som hela ligans bästa lag. Formen pekar i den riktningen och den har inte minst gjort att Växjö Lakers nu har tagit över serieledningen från Rögle BK, om än med en match mer spelad.

Om man fortsätter på det här inslagna spåret måste Växjö Lakers gälla som en av huvudkandidaterna till att vinna SM-guld i vår och om man kan vinna serien kommer man att ha ett bra utgångsläge på förhand.

Den här tisdagen spelar Växjö Lakers borta mot Linköpings HC, som i princip är jumbo sett till poängsnittet.

Växjö Lakers vinner

Växjö Lakers har ett antal tongivande spelare som har varit helt vitala för laget och det handlar inte minst om forwarden Emil Pettersson, som med sina 18 mål och 23 assist toppar poängligan med ett par poäng mer än Carter Camper och Daniel Zaar. Det är alltså en spelare som Växjö Lakers verkligen litar på.

Som om det inte vore nog med att man toppar poängligan har Växjö Lakers också målvakten med högst räddningsprocent, och det med ganska god marginal. Landslagsmålvakten Viktor Fasth släpper in i snitt 1,70 mål per match och har 93,55 % i räddningsprocent. Det är överlägset bäst i hela ligan.

Nu möter man ett Linköping som knappast har några spelare i närheten av toppen på dessa listor och som är ett lag som förmodligen inte når slutspelet. Om jag får gissa.

Växjö Lakers vinner (ordinarie tid) spelas till 1,94 gånger såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,94
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:00, tisdag 2 februari 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: