Speltips Linköping – Växjö Lakers 26/9: Huvudmatch i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 24 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Växjö Lakers spelar borta mot Linköpings HC i det som blir eftermiddagens huvudmatch från SHL lördagen den 26 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Som bekant blev förra säsongen ett enda stort misslyckande för SHL, eftersom man på grund av coronapandemin var tvungna att ställa in slutspelet och aldrig dela ut någon pokal till ett mästarlag. Deppigt värre.

Som om det inte vore nog deppigt med det hade man också hunnit spela 52 omgångar i grundserien, och skulle precis till att inleda det som är det roligaste med hela säsongen. Som bekant är det lite segdraget med grundserien, och lunken som uppstår någonstans i mitten kan få den största hockeyälskaren att tappa lite fokus.

Men nu är vi tillbaka med en ny säsong, och uppsidan av det negativa myntet jag precis slängt upp i luften är att alla aktörer är extremt taggade inför den här säsongen. Nu finns det ett slutspel som hägrar till våren, det är en helt ny säsong med grundseriematcher som väntar och längtan efter hockey har varit stor under sommaren.

Det finns två lag som jag tror längtar lite extra efter säsongen, och det är Linköping och Växjö Lakers. Två lag som verkligen underpresterade under förra säsongen.

Växjö Lakers har de senaste åren växt fram till en maktfaktor inom svensk ishockey med två SM-guld på kort tid, och i mitten av 00-talet var Linköping i samma position. Men det är, på lite olika sätt, två självklara klubbar i SHL-sammanhang. Nu möts man tidigt på säsongen.

Odds på SHL

Växjö Lakers har bara hunnit spela en match i grundserien så här långt, och då blev det förlust efter förlängning hemma mot Färjestad. Det var en tät historia där det kändes som att båda lagen hade lite krampaktig offensiv, och där det märktes att det kanske inte riktigt var två lag i toppform.

Märk väl att det också spelas hockey utan publik nu, och att det initialt kan få matcherna att te sig lite märkliga. Det är trots allt en temposport vi pratar om, och då behövs publiken för att ge energi till spelarna.

Linköping åkte på däng mot Rögle BK med hela 6-4 i sin premiär, men såg ganska giftiga ut. Man har en stark forwardssida inför säsongen och det är troligen med en bättre offensiv i år som man ska förbättra resultaten. Det återstår att se om man kan lyfta direkt mot Växjö Lakers.

Under 5,5 mål spelas till 1,83 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,83
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:15, lördag 26 september 2020
TV:  tvfyra logo cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: