Speltips Luleå – Brynäs 14/1: Solklar favorit i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 14 januari 2021

Luleå Hockey spelar hemma mot Brynäs IF i torsdagens SHL. Det är utan tvekan ett klart favoritskap för hemmalaget den 14 januari 2021.

Luleå HF - Brynäs IF

för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Efter att ha varit lite upp och ner under inledningen på vintern känns det nu som att topplaget Luleå Hockey har hittat en form som gör att man kommer segla stenhårt under vårkanten på säsongen.

Nu återstår det en knapp halva av säsongen och det som sker nu fram till att slutspelet drar igång är att lagen i toppen ska positionera sig. Det är väl egentligen precis det som blir viktigt för just Luleå Hockey i det här läget.

Det som är intressant med just Luleå Hockey är att man är ett topplag, och har så var sen starten, men trots det finns det inga individuella spelare som på ett ligaplan ligger i topp av olika rankingar. Det är snarare tvärtom.

Det tyder på att man har ett otroligt starkt kollektiv och det är förklaringen till att jag kommer att se Luleå Hockey som en av huvudkandidaterna till att vinna hela SHL till slut.

Nu kommer man dessutom till det här mötet med anmärkningsvärt bra form och tre raka vinster. Det gör att man borde köra över Brynäs IF.

Orättvist tabelläge

Ett misstag som många gör i dessa tider är att stirra sig lite för blind på tabelläget och det faktum att bland annat Brynäs har haft en tung inledning på säsongen i poängskörd. Men då missar man ett litet faktum, att laget nu har sju matcher färre spelade än Frölunda och Växjö Lakers, som har spelat flest.

Faktum är att poängskörden snarare talar för att detta är ett lag som kommer leta upp sig på slutspelsplats, och nu har man äntligen sluppit att ligga på jumboplatsen. Det lär vara mentalt väldigt skönt.

Vad gäller formen är den på uppåtgående efter två raka vinster mot Djurgården, och innan dess en vinst borta mot Linköping. Det gör att jag tror på skrälläge här.

Spelbolagen ser ett klart favoritskap, men jag sett skrälläge.

Brynäs (moneyline) spelas till 3,80 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter!

Speltips:

Speltips: Brynäs vinner (inklusive övertid)
Odds: 3,80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 14 januari 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: