Speltips Luleå – Färjestad 12/1: Finalrepris

Oskar Jörnevik Publicerat: 12 januari 2023

Luleå möter Färjestad uppe i norr, förra årets finallag. Matchen spelas under torsdagen den 12 januari 2023 med nedsläpp 19.00.

Luleå - Färjestad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luleå fick under tisdagskvällen med sig ett fullt godkänt resultat mot Frölunda i CHL, 2-2. Luleå såg riktigt bra ut och var det bättre laget, kanske var vändningen just där. I SHL har Luleå inte alls varit stabila och ligger i skrivande stund på en elfte plats i tabellen. Dock är det ”bara” tio pinnar upp till en topp sex placering med massor av matcher kvar att spela. I SHL är formen inte alls bra och Luleå har förlorat fem av de sex senaste matcherna i SHL. Luleå har det laget i SHL som gjort minst mål, 71 till antalet.

Färjestad vann guldet i fjol, mot Luleå i finalen. Tomas Mitell är en mycket bra tränare och har fått en bra start även denna säsong. En fjärde plats i skrivande stund är fullt godkänt för Färjestad då man haft mycket skador under säsongen. Trots skador och sjukdomar ligger Färjestad inne med en mäktig svit med sex raka vinster, fyra av dessa är dock i övertid/straffar. Färjestad är det laget i serien som gjort flest mål på bortaplan.

Färjestad var det starkare laget i finalen under förra säsongen och vann med 4-3 i matcher. Lagen har mötts två gånger under säsongen och noterbart är att Färjestad inte lyckats näta på Luleå än. 3-0 samt 1-0 har Luleå vunnit med, en fight i Luleå och en i Karlstad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Avbräck i bortalaget

Luleå har på pappret ett bättre lag än sin elfte placering. Brendas Shinnimin har gjort ett par poäng nu på slutet och måste komma igång. Isac Brännström leder interna poängligan och herrar som Juhani Tyrväinen och Leo Komarov är inga dåliga herrar för den delen. Defensivt är det alltid Erik Gustafsson som varit den stora giganten, men året har inte startat bra för Erik, var dock riktigt bra mot Frölunda senast. Istället har Julius Honka och Jonathan Andersson varit viktiga. Joel Lassinantti är en av seriens bästa målvakter.

Färjestad har många avbräck inför mötet med Luleå. Laget hade tio avbräck på träningen i måndags, men räkna med att fem är tillbaka i spel mot Luleå. Det är framförallt bristen på centrar då Victor Ejdsell och Linus Johansson saknas. Dock har Färjestad en mycket fin kedja i Joakim Nygård, Remi Elie och Per Åslund. Daniel Viksten gjorde två viktiga mål senast. Theodor Lennström är en av seriens bästa backar, om inte den bästa.

Luleå är i grunden ett starkt lag och är i grunden också starka hemma i Luleå. Senaste matchen mot Frölunda var ett steg framåt och det kan man rida på mot ett skadedrabbat Färjestad. Luleå har ett mycket bra odds och jag tror laget vinner. Luleå har som sagt nollat Färjestad båda mötena denna säsong och brukar kaxa upp sig rejält när värmlänningarna står på andra sidan.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner
Odds: 2,35
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 12 januari 2023
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: