Speltips Luleå – Färjestad 12/5: Finalen ska avgöras!

Axel Sjödin Publicerat: 12 maj 2022

Det blev tillslut en sjunde match i finalen och SHL ska nu avgöras på torsdag då Luleå möter Färjestad i en match där vinnaren blir svenska mästare!

Luleå - Färjestad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter ett fantastiskt och mycket underhållande SHL-slutspel så ska äntligen en mästare koras i Coop Norrbotten Arena under torsdagskvällen. Det har varit en oerhört jämn final såhär långt mellan två starka lag som har vunnit sina matcher på hemmaplan såhär långt.

Att Luleå har fördelen av att få spela den avgörande matchen på hemmais kan således bli en avgörande faktor, men det är konstigt att det har spelat så stor roll med tanke på att båda dessa lag var väldigt starka på bortais under hela grundserien. Men i finalserien så är det såklart ett annat tryck i arenorna där det har kokat under matcherna som har varit.

Med tanke på att båda lagen har vunnit alla sina hemmamatcher hittills så är det därmed inte så konstigt att Luleå är klara favoriter hos spelbolagen inför det sjunde mötet. Luleå har dessutom vunnit åtta av nio hemmamatcher totalt under slutspelet och har gjort sin arena till en borg.

Det kommer att krävas en väldigt bra insats av Färjestad för att bryta trenden, kanske har de momentum med sig från det sjätte mötet, men de lär verkligen ha publiken emot sig.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tempot i första perioden har varit ett viktigt inslag i finalserien

Finalserien har definierats av ett oerhört högt tempo under den första perioden i nästan samtliga matcher där båda lagen har slagits med näbbar och klor för att få ett tidigt övertag. Strax under hälften av alla mål under ordinarie tid har gjort i just första halvlek och Färjestad har sett till att gå upp i en 2-0-ledning tidigt i samtliga hemmamatcher som de senare har spelat av.

Riktigt samma mönster har vi inte sett uppe i Luleå, men återkommande så har den andra perioden innehållit betydligt mindre fart och fläkt än den första och tredje. Efter urladdningen i den första så är det naturligt att samma tempo inte kan hållas över 60 minuter och det är faktiskt bara fyra mål av seriens totalt 32 kassar. Det har dessutom aldrig varit mer än ett mål i andra perioden i en och samma match.

I 1X2-marknaden så ligger nog värdet hos Färjestad trots allt, men det känns som ett riskabelt spel med tanke på hur det har sett ut under finalseriens gång. Vi fokuserar därmed istället på andra perioden som vi har pratat om där spelet på under 1,5 mål ger hela 2.14 gånger pengarna hos Expekt. Allt kan såklart hända i en match som denna med allt på spel, men vi får trots allt utgå från vad vi har sett hittills och då är de oddsen väldigt spelvärda.

Må bästa lag vinna och grattis på förhand till de svenska mästarna!

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål i 2:a perioden
Odds: 2.14
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30
TV:  tvtolv logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: