Speltips Luleå – Färjestad 3/5: SM-final 3

Martin Efvergren Publicerat: 3 maj 2022

Ställningen är 1-1 i matchserien inför det tredje mötet mellan Luleå och Färjestad i SM-finalen i hockey. Matchen spelas tisdagen den 3 maj 2022 med nedsläpp kl 19.30.

Luleå – Färjestad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad är fortsatt obesegrade på hemmais i SM-slutspelet. När Luleå gästade på måndagskvällen blev det ombytta roller jämfört med den första finalmatchen i Luleå. Färjestad vann med 4-0 och kvitterade därmed till 1-1 i matchserien.

Färjestad inledde det första mötet med två starka perioder, men i den tredje perioden kunde Luleå göra ett ryck tack vare två snabba mål. Det räckte för att vinna den matchen med 4-1.

I måndagens match i Karlstad var det Luleå som inledde piggast och tog kommandot. Men det var, trots det, Färjestad som skulle ta ledningen i den första perioden. Strax därefter gjorde hemmalaget även 2-0 och det tidiga rycket blev matchavgörande. Dominik Furch höll nollan i FBK-kassen då Färjestad vann med klara 4-0.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmafaktorn avgörande

Förutsättningarna inför den här SM-finalen är som sig bör jämna. Luleå blev tvåa i grundserien av SHL och Färjestad bara sexa, men i slutspelet har Karlstad-laget höjt sig flera nivåer där hemmaspelet har varit en nyckelfaktor. I och med segern igår har man vunnit samtliga sina sju hemmamatcher i slutspelet.

Mycket talar för att det här kommer att bli en lång finalserie. Båda lagen är väldigt starka på hemmais och på så vis är det viss fördel Luleå som har en match mer på hemmais. Färjestad måste alltså vinna minst en match i Luleå, men på resande fot har FBK inte varit lika lyckosamma.

Färjestad lyckades vinna en bortamatch mot Skellefteå i kvartsfinalen och en bortamatch mot Rögle i semifinalen. Det räckte alltså för att ta sig till den här finalen. De tre senaste bortamatcherna har man dock förlorat.

Luleå inledde bäst i gårdagens möte men fick inte utdelning på sitt övertag. Istället var det Färjestad som var effektivast där deras två mål i första perioden var mentalt knäckande för Luleå. Ett liknande scenario fast omvänt såg vi i den tredje perioden av den första matchen. Det är med andra ord små marginaler som avgör och så lär det bli även i det här mötet.

Hemmafaktorn ser ut att få stor betydelse i den här finalserien och det gör att jag finner anledning att tro att Luleå kommer att vinna den här matchen. Mitt spel blir därför en rak etta, att Luleå vinner under ordinarie tid till 2.05 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner
Odds: 2.05
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:30, tisdag 3 maj 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: