Speltips Luleå – Färjestad 30/4: SM-final

Martin Efvergren Publicerat: 30 april 2022

Luleå och Färjestad drabbar samman i den första SM-finalen i bäst av sju matcher. Matchen spelas lördagen den 30 april 2022 med nedsläpp kl 15.15.

Luleå – Färjestad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luleå slutade på andra plats i grundserien av SHL. Med sina 97 poäng var man 15 poäng bättre än Färjestad som slutade på en sjätte plats. Luleå vann också tre av fyra möten lagen emellan där man i de två senaste har 12-1 i målskillnad.

Sedan dess har emellertid en hel del hänt och grundserien känns långt borta. Framförallt är Färjestad det lag som har höjt sig mest sedan slutspelet inleddes och förutsättningarna inför den här SM-finalen känns väldigt jämna.

Luleå kunde i kvartsfinalen slå ut Örebro med 4-1 i matcher. Därefter väntade Frölunda i semifinalen och även den serien vann man med 4-1. Totalt har man alltså bara förlorat två matcher i slutspelet och man kommer till den här första finalmatchen med fyra raka segrar bakom sig.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Luleå

Färjestad var huvudfavoriter till SM-guldet inför den här säsongen, men fick inte riktigt bitarna på plats under grundserien. Men under Thomas Mitells ledning har man successivt blivit allt bättre och nu är man på den nivå som de flesta hade förväntat sig inför säsongen.

I kvartsfinalen slog Färjestad ut Skellefteå med 4-2 i matcher och tisdags kunde man till slut avgöra semifinalserien mot Rögle. Efter avgörande i förlängning på hemmais i den sjätte matchen säkrade man en 4-2-seger även i denna matchserie. Därmed har Färjestad vunnit samtliga hemmamatcher i slutspelet.

Luleå har nu fördelen av att inleda på hemmais och det är en faktor som gör att jag håller dem som knappa favoriter till SM-guldet. Färjestad har framförallt imponerat i Karlstad, men man har förlorat fyra av sina fem senaste bortamatcher.

Luleå har fyra raka segrar mot Frölunda bakom sig och på dessa matcher släppte man totalt endast in fem mål. De är väldigt skickliga på att neutralisera motståndarnas anfallsspel och jag tror inte att man kommer bjuda på speciellt mycket i den här matchen heller.

Mitt spel blir att Luleå vinner den här matchen under ordinarie tid till 2.10 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp:
15:15, lördag 30 april 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: