Speltips Luleå – Färjestad 7/5: SM-final 5

Martin Efvergren Publicerat: 6 maj 2022

Ställningen är 2-2 i matchserien inför SM-final 5 mellan Luleå och Färjestad. Matchen spelas lördagen den 7 maj 2022 med nedsläpp kl 15.15.

Luleå - Färjestad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad kunde till slut förlänga sin svit till åtta raka segrar på hemmais i SM-slutspelet i torsdags. Det blev återigen en väldigt jämn tillställning som spelades långt in på småtimmarna på grund av att matchstarten försenades till kl 21.00 på grund av transportproblem.

FBK inledde matchen bäst och gå kunde gå ifrån till en 2-0-ledning i den första perioden. Men Luleå gjorde som Färjestad gjorde i sin senaste bortamatch – de kom igen och tog matchen till förlängning med ställningen 2-2. Drygt fyra minuter in i den fjärde perioden var det sedan Jesse Virtanen som avgjorde till hemmalagets fördel.

Båda lagen har vunnit båda sina respektive hemmamatcher och nu stundar det femte mötet där Luleå har hemmafördel.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alltmer tillknäppt

Efter två resultatmässigt klara segrar för hemmalagen i de två första matcherna så har de två senaste gått till förlängning. Ser vi till matchserien totalt sett råder det ingen tvekan om att detta är två ytterst jämnstarka lag som gör upp.

Med tanke på hur stark hemmafaktorn har varit är det ändå fördel Luleå som ”bara” behöver vinna sina hemmamatcher för att ro hem SM-bucklan. Färjestad behöver vinna minst en bortamatch men deras facit på bortais har varit sämre. I kvartsfinalen och semifinalen lyckades knipa en bortaseger vardera och det räckte för att ta sig till final. De kommer nu till den här matchen med fyra raka förluster på bortais.

Det senaste mötet i Luleå blev en målrik tillställning där Färjestad lyckades vända ett 3-0-underläge. De övriga tre matcherna har varit mer målsnåla och när den här matchserien nu går mot sitt definitiva avgörande finner jag anledning att tro att det kommer att tätas till ytterligare.

Varje enskilt misstag upplevs som alltmer kostsamt ju längre en matchserie lider och i synnerhet när det är ett SM-guld som står på spel. Luleås adelsmärke under Thomas Berglund är deras förmåga att stänga ner sina motståndare och jag har svårt att se att man kommer att släppa in fyra mål (som man gjorde i senaste hemmamatchen) i den här femte matchen.

Det är fördel Luleå men det känns också klart troligt att även den här matchen kan komma att gå till förlängning. Det har gjorts under 5.5 mål i tre av fyra matcher så här långt och jag ser det som sannolikt att det kommer att bli så igen. Mitt spel blir alltså att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.74 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål totalt
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:15, lördag 7 maj 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: