Speltips Luleå – Frölunda 10/11: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 10 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det blir ett riktigt tungviktsmöte i tisdagens SHL när Luleå Hockey spelar hemma mot Frölunda. Vi rekar med odds på förhand.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas..

Det går enkelt att konstatera hur den här säsongsinledningen inte har blivit vad någon hade tänkt sig och det är inget vågat påstående att hävda hur ishockey kanske inte riktigt är samma sak när förutsättningarna, med folktomma läktare istället för fyllda sådana, inte är som de brukar vara.

Men rent sportsligt är det lika för alla och det är uppenbart att det finns ett par lag som har kunnat hantera det här på ett bättre sätt. Faktum är att det i ishockey, till skillnad från i fotboll, kanske inte behöver vara riktigt samma nackdel eftersom det finns så många andra parametrar som påverkar. Det täta spelschemat och intensiva resandet till exempel, det finns kvar.

Med det sagt ska vi på tisdagen få sätta tänderna i det härliga mötet mellan Luleå Hockey och Frölunda, två av lagen som har presterat inledningsvis. Men det är också de två lag som konsekvent legat i toppen sista säsongerna. Det är uppenbart att det här är lag som det går att räkna med.

Frölunda har på sina 13 inledande matcher hunnit göra 26 mål och som dessutom har gjort 38 mål. Det får man säga är en imponerande säsongsinledning. När man snittar minst två poäng per match är det ett bra facit.

Det gör också att det är Frölunda som tappar serien, men detta egentligen för att man har två eller tre fler matcher spelade än övriga lag. Luleå Hockey ligger fyra poäng efter, men har tre matcher färre spelade. Det gör att man, speciellt vid en vinst, kommer att få bra grepp i tabelltoppen.

Två svårpasserade lag

En viktig sak att ha med sig här är att den haltande tabellen, där lagen har spelat så olika antal matcher (Djurgården har exempelvis bara spelat åtta matcher hittills), är att man inte kan dra för kvicka slutsatser av hur lagen relaterar till varandra i tabellen.

Frölunda och Luleå är med det sagt två av seriens mest svårpasserade lag, med minst antal insläppta mål. 24 insläppta på tio matcher är i för sig inte fantastiskt bra för Luleå Hockey. Då imponerar väl egentligen Frölundas facit med 24 insläppta på 13 matcher mer.

De senaste åren har det här varit lag som har spelat väldigt jämna matcher mot varandra. Det är också två lag som varit helt givna i toppskiktet. Därför tänker jag mig att det här åter blir ett oerhört jämnt, eller åtminstone inte så målrikt, möte.

Under 5,5 mål spelas till 1,65 gånger smeten hos bet365.

Luleå - Frölunda

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: