Speltips Luleå – Frölunda 15/4: Semifinal 1

Martin Efvergren Publicerat: 15 april 2022

Luleå och Frölunda drabbar samman i den första matchen av semifinalserien i SM-slutspelet i hockey. Matchen spelas fredagen den 15 april 2022 med avspark kl 21.00.

Luleå – Frölunda

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luleå bjöds på tufft motstånd av Örebro i kvartsfinalen av det här SM-slutspelet. Man den första matchen relativt klart på hemmais men därefter följde fyra raka täta och intensiva matcher.

Örebro vann den andra matchen på hemmais med sedan tog Luleå över taktpinnen. I och med segern med 3-2 efter förlängning i fredags kunde man ta sin tredje raka seger och därmed säkrade man en 4-1-vinst i matchserien.

Frölunda släppte aldrig in Växjö Lakers i deras kvartsfinalserie. Trots att matcherna var jämna, där Göteborgslaget avgjorde i förlängning i de tre första mötena så blev det till slut 4-0 i matcher till Frölunda.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Luleå

Luleå HF slutade på andra plats i grundserien av SHL och Frölunda HC tog tio poäng färre och blev fyra i tabellen. Ser vi till inbördes möten så är det också fördel Luleå. Frölunda vann det första mötet i höstas men därefter i tre raka där man höll nollan i de två senaste mötena. När de senaste möttes, för en månad sedan, vann Luleå med 3-0 på hemmais.

Luleå var det något bättre laget av dessa två under grundserien, men nu är det nya förutsättningar som gäller. Frölunda visade i kvartsfinalen mot Växjö att man har ytterligare en nivå i sig. Därtill är det förstås mentalt stärkande att vinna tre raka matcher under förlängningsspel.

Frölunda gjorde 18 mål på fyra matcher i kvarten, men här räknar jag med att man kommer få det svårare att skapa klara målchanser. Man har inte lyckats göra mål på Luleå i de två senaste mötena och totalt gjorde man bara fyra mål på fyra möten.

Frölunda kommer från en väldigt målrik matchserie, men den här semifinalen tror jag kommer att bli mer tillknäppt. Luleå är mästerliga på att spela snålt och att bjuda motståndarna på väldigt lite. Det tror jag kommer att fälla avgörande i den här första matchen.

Det lär kunna bli en lång serie det här men jag finner anledning att tro att Luleå kommer att ta kommando inför sin hemmapublik. Mitt spel blir att Luleå vinner under ordinarie tid till 1.94 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner
Odds: 1.94
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, fredag 15 april 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: