Speltips Luleå – Frölunda 23/4: Semifinal 5

Martin Efvergren Publicerat: 22 april 2022

Luleå leder med 3-1 i matcher mot Frölunda inför semifinal 5 i SM-slutspelet i hockey. Matchen spelas lördagen den 23 april 2022 med nedsläpp kl 15.15.

Luleå – Frölunda

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luleå har nu vunnit tre raka matcher i den här semifinalserien och nu behöver Frölunda göra samma sak om de ska kunna ta sig till final. Luleå har nu matchboll och kan avgöra semifinalen på hemmais denna lördagseftermiddag.

Det var annars Frölunda som inledde matchserien piggast då man vann det första mötet i Luleå med 6-3. Därefter har Luleå rest sig. De vann både match två och tre med 4-2 och i torsdags kunde Joel Lassinantti hålla nollan då man vann i Göteborg i med 2-0.

Det var dock en match där Frölunda tog tag i taktpinnen och spelmässigt var man totalt sett det dominerande laget. Hemmalaget saknade dock effektiviteten medan Luleå försvarade sig väldigt väl.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp til 1500 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Luleå

Luleå slutade tvåa i grundserien av SHL och tog tio poäng mer än Frölunda som blev fyra. Därtill hade man en målskillnad på +44 medan Frölunda landade på +16. Framförallt släppte Luleå in klart färre mål (117) än Frölunda (139).

Ser vi till inbördes möten var det också fördel Luleå. De hade vunnit tre raka möten i grundserien inför den här semifinalen och räknar vi in slutspelsmatcherna leder Luleå nu med 6-2 i matcher.

Luleå vann torsdagens möte tack vare en solid defensiv och ett bra målvaktsspel. Totalt sett är det också de bitarna som är den främsta anledning till att man har varit ett bättre lag än Frölunda så här långt den här säsongen.

Frölunda hade ett stort puckinnehav senast, men körde fast lite i fråga om att komma till de riktigt heta lägena. På hemmais räknar jag med att Luleå kommer att jämna ut det spelmässiga övertag som Frölunda hade senast och jag tror att de har goda chanser att säkra sin finalplats redan nu.

Frölunda har inte riktigt kommit åt Luleå i de senaste matcherna och det är ingen slump. Luleå är oerhört skickliga på att stänga till de ytor som Frölunda vill åt och så länge Roger Rönnberg inte lyckas plocka fram något ess ur rockärmen finner jag anledning att tro att det här scenariot kommer att upprepa sig.

Mitt spel blir därför att Luleå vinner under ordinarie tid till 1.89 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner
Odds: 1.89
Bolag: Expekt
Spelstopp:
15:15, lördag 23 april 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: