Speltips Luleå – Leksand 28/12: Formtopp i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2020

Luleå Hockey har prickat formen inför måndagens möte med Leksands IF i SHL. Mötet spelas den 28 december 2020.

Luleå HF - Leksands IF

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mellandagarna betyder som nästan alla redan vet att det ska spelas intensivt med matcher i svensk hockey och allra galnast är det minsann i SHL. För många svenskar är det en viktig tradition att gå på julhockey, men just det här året är det inte möjligt med tanke på restriktionerna som fortfarande råder.

Det kommer såklart att göra det här aningen tråkigare, men hemma i tv-soffan har man fortfarande möjligheten att njuta av ett stort antal matcher under mellandagarna.

Som på måndagen ska det spelas en helt full omgång, med reservation för om det dyker upp för många coronafall i ett eller flera lag. Just det har varit en faktor nästan hela säsongen och kommer att behöva tas i beaktande hela tiden.

I mina ögon var det här som upplagt för en perfekt säsong för Luleå Hockey, men med tanke på rådande omständigheter har det inte blivit som man hade tänkt sig. Förra året var Luleå Hockey det starkaste laget och många ville se att man skulle bygga vidare på det.

Upp och ner har det egentligen varit hela tiden för inte minst Luleå Hockey, men på slutet känns det som att norrlänningarna äntligen har hittat tillbaka igen. Då visar man också vilket oerhört starkt lag man faktiskt är. Det är inte enkelt att ha att göra med Luleå Hockey när man i bra slag.

Luleå Hockey har radat upp tre raka vinster inför julen och jag tror att man nu har en stark revanschlusta efter att förlorat mot Leksand för bara några veckor sedan.

Luleå Hockey tar revansch

Inför måndagens möte är frågan om det egentligen inte är det sämsta möjliga för Leksand, att man slog Luleå Hockey så sent som för ett par veckor sedan.

Visst, nu vet man bevisligen hur man gör och bör vara säkra i övertygelsen om att man kan slå Luleå Hockey, men det har också väckt en sovande björn. Det här är inte ett Luleå Hockey som gärna förlorar två gånger i rad mot ett svagare Leksand.

Leksand är svårlästa och gör i perioder väldigt bra resultat, men är aningen för tunna över tid. Nu tror jag att man får det tufft uppe i Norrland.

Luleå Hockey vinner (ordinarie tid) spelas till 1,64 gånger smeten hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Luleå HF vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,64
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 28 december 2020
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: