Speltips Luleå – Linköping 12/1: SHL-favorit

Simon Pålsson Publicerat: 12 januari 2021

SHL fortsätter tisdagen den 12 januari 2021 när topplaget Luleå Hockey gäller som klar favorit hemma mot bottenlaget Linköpings HC.

Luleå HF - Linköping

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

SHL är äntligen tillbaka med fyra matcher på tisdagen och även om det fortsätter att ställas in matcher lite till höger och vänster är ambitionen helt att avsluta den här säsongen enligt planerna.

För tredje gången den här säsongen ska Luleå Hockey spela mot Linköping, och för tredje gången den här säsongen hoppas man ta en vinst. Rimligen bör man också gälla som stora favoriter med tanke på skillnaden i klass mellan lagen.

Efter åtta raka förluster är självförtroendet nere i botten totalt för Linköping, som nu ställs mot en av hela ligans svåraste motståndare, dessutom på bortaplan. Rimligen kan jag inte se hur man ska ta poäng här.

Luleå Hockey har samtidigt ganska god form och även om man föll mot Rögle BK förra veckan går det inte att klaga på den trend som man är på väg att starta. Nu tror jag att man cementerar sin plats som en av huvudkandidaterna till SM-guldet.

Favoritspel i SHL

Luleå Hockey känns som ett lag för toppstriden och jag har svårt att se hur man inte ska kunna fortsätta gälla som en outsider när det väl är dags för slutspelet. Men det är också slående hur lite man har framstående spelare på ett individuellt plan. Men kanske är det en styrka att man inte är så beroende av en eller ett par spelare?

Det finns hur som helst ingen spelare i Luleå Hockey som är i närheten av att toppa poängligan eller skytteligan. Där ligger man snarare en bra bit ner i konkurrensen, den ganska tuffa konkurrensen, med spelare från andra topplag.

Den enda spelare som är värd att nämna på ett invidiuellt plan är kanske backen Oscar Bengsund, som med sina 59 tacklingar bara överträffas av veteranerna Nichlas Torp och Joel Lundqvist i tacklingsligan.

För ett lag som Linköping finns det definitivt inga spelare med i toppen av dessa olika tabeller och hela säsongsinledningen har varit ett haveri på ett individuellt plan för många spelare. Här är det dock inte främst individernas oförmåga som är slående, utan kollektivt oförmåga. Det är där Luleå Hockey har sin styrka.

Luleå Hockey -1,5 spelas till 1,69 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Luleå Hockey -1,5
Odds: 1,69
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, tisdag 12 januari 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: