Speltips Luleå – Malmö 10/12: Ångestmöte

Oskar Jörnevik Publicerat: 10 december 2022

Luleå möter Malmö i en match där båda lagen letar efter formen. Matchen spelas lördagen den 10 december med nedsläpp klockan 18.00.

Luleå - Malmö

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Luleå är inne i en mycket svag form i SHL spelet. Luleå har sex raka nederlag och har sjunkit ner till en tionde plats i tabellen och endast två pinnar från en kvalplats. Bulans mannar måste ta sig samman då det verkligen finns kvalitet inom truppen. I CHL däremot ser det bra ut, då man vann under veckan med 5-1 och har en fot i semifinalen.

Om Luleå har en svag form i SHL så har Malmö ännu värre. Malmö har endast en seger på de elva senaste matcherna. Malmö har trots den usla formen haft ledningen i flertalet av matcherna men varit bedrövliga i de sista fem minutrarna i många matcher. Det börjar bildas ett glapp till säker mark för skåningarna, fyra pinnar och två matcher mer spelade till Rögle.

Luleå har nio raka segrar mot Malmö uppe i Luleå och i de senaste tre matcherna har Malmö blivit nollade. Senaste gången Malmö vann uppe i Luleå var 2017, och har egentligen inte varit nära att ta poäng sedan dess. Senaste matchen mellan lagen spelades i Malmö och då vann Luleå efter 60 minuter i en tight match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiva avbräck

Luleå har en bra trupp på pappret, men saknar den riktiga spetsen. Ingen i truppen har stått för fler än sex fullträffar. Isac Brännström leder interna poängligan på 6+10 på 22 spelade matcher. Spelare som Mario Kempe, Juhani Tyrväinen och Linus Fröberg har mer hockey inom sig än vad de visat. Erik Gustafsson och Julius Honka är riktigt bra backar.

Malmö hade två av sina topp sex backar borta under torsdagskvällen, och saknar även nu. Det gör att Malmö får spela på sex backar, inklusive juniorer. På pappret har Malmö ett fullt godkänt lag med många karaktärer, offensivt måste Fredrik Händemark och Carl Söderberg visa lite mer. Backsidan är stor och stark med Lauridsen bröderna (Markus skadad) och Joakim Ryan.

Det är två lag som har spelat mycket svagt i de senaste matcherna. I Malmö är det större ”kris” än i Luleå. Luleå har nio raka vinster på hemmaplan mot Malmö och har knappt släppt in mål i de senaste fem. Luleå vinner denna match, och sätter Malmö djupare i krisen. Vi får nästan dubbla degen på raka ettan, vilket är riktigt bra.

  Upp till 1250 kr i spelkrediter

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner
Odds: 1,95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:00, lördag den 10 december 2022
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: