Speltips Luleå – Örebro 21/9: Tredje omgången

Axel Sjödin Publicerat: 21 september 2023

På torsdag får vi följa ett intressant möte mellan Luleå och Örebro där vinnaren tidigt kan hänga på i toppen.

Luleå - Örebro

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är fortfarande väldigt tidigt på säsongen, men efter två spelade omgångar så är båda dessa lag med i toppskiktet, och det är två starka lag som möts nu på torsdag. Luleå kommer senast från en ganska slätstruken säsong där de åkte ut i kvartsfinalen, men hoppas kunna göra bättre ifrån sig i år. Örebro hade i sin tur en väldigt stark säsong senast, vilket inte kommer att bli helt lätt att upprepa enligt spelbolagen.

Det är ett ganska förändrat Luleå som kliver in i årets säsong, där flera nyckelspelare har lämnat, samtidigt som flera spännande nyförvärv kommit in. Det finns en hel del potential i truppen, men det är rätt oprövade namn på backsidan fortfarande, vilket kanske oroar lite. De har i alla fall plockat in Marcus Hardegård från Örebro, vilket lär vara ett bra nyförvärv.

Linus Omarks och Pontus Andreassons återkomst till laget lär också ge dem en extra dimension i anfallet, och båda har redan hunnit vara med och göra mål i de inledande omgångarna.

De inledde säsongen med en förlust på straffar borta mot Oskarshamn, men reste sig framför hemmapubliken i det nästföljande mötet där de körde över Timrå med klara 4-0. Omark stod då för ett mål och två assist och såg väldigt vass ut.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro har lite mindre spets än ifjol

Örebro har i sin tur inlett med två raka segrar, först efter en målrik match i Leksand där de vann med 5-3, och därefter på straffar hemma mot Rögle i en betydligt jämnare och tätare match. Segern mot Rögle får verkligen ses som ett styrkebesked, då Rögle är favorittippade av många, även om det är små marginaler som skiljer i toppen.

Örebro tappade Rodrigo Abols till just Rögle, och tillsammans med tappet av Leo Carlsson så känns de lite trubbigare i anfallsuppsättningen jämfört med i fjol. Deras forwardsuppsättning är dock bred och Örebro har ett stabilt lag som kommer att vara svåra att möta även i år.

Men Luleå kliver in i torsdagens match som favoriter av god anledning. De känns snäppet vassare och imponerade stort på hemmaplan sist. De var inte alls starka hemma i fjol, men de hade ett kompakt stöd med fullsatta läktare sist och lär kunna höja sig framför sin hemmapublik i år. De lär ha med sig momentum från deras senaste match och jag tror att de kommer att kunna vinna mot ett något försvagat Örebro. För 2.07 spelar vi på att Luleå kammar hem samtliga tre poäng hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner (3-väg)
Odds: 2.07
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 21 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+