Speltips Luleå – Örebro 31/3: Kvartsfinal

Axel Sjödin Publicerat: 31 mars 2022

Det är äntligen dags för kvartsfinaler i SHL och först ut under torsdagen är Luleå mot Örebro.

Luleå - Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro tog sig förbi Brynäs i en spännande åttondelsfinal, men nu väntar ett mycket tuffare test i form av Luleå. Serien mot Brynäs gick till den tredje och avgörande matchen där Brynäs faktiskt ledde med 2-1 inför den tredje perioden, men Örebro lyckades vända till 3-2 mycket tack vare sin superkedja och kunde sedan punktera matchen med 4-2 i tom bur.

Inget lag har någonsin vänt en åttondelsfinal när de förlorat det första mötet och serien mellan Örebro och Brynäs blev inget undantag, även om det var nära. Örebros två mål i powerplay fällde avgörandet och säkrade Närkelaget en plats i topp åtta åtminstone.

I stort så har Örebro stått för en bra säsong i grundserien och var en hårsmån från att kvalificera sig direkt till kvartsfinal då de bara var en poäng efter Färjestad och hade betydligt bättre målskillnad. De är ett tufft motstånd för alla lag i SHL, men kommer nog att få det svårt när de nu möter ett lag från topp tre.

Det kommer att bli en tuff bortamatch uppe i Coop Norrbotten Arena, men mot Brynäs öppnade de piggt i inledningsmötet på bortais och vann med 7-2. Luleå är dock av ett annat virke.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro har varit svaga på bortais

Luleå avslutade grundserien som tvåa, tre poäng bakom Rögle, och har stundtals sett ut som SHL:s starkaste lag. De har seriens bästa defensiv och är ett väldigt komplett lag som är rustat för att ta hem hela SHL om det vill sig väl.

Örebro är inte långt därefter när det kommer till defensiven och släppte bara in sex fler mål än vad Luleå gjorde, vilket placerar dem på en tredjeplats i ligan. Men medan Örebro främst har varit väldigt starka hemma i Behrn Arena så har Luleå både varit starka oavsett var de har spelat.

Det är inte mycket som skiljer dem åt i poängskörden på hemmais, men på bortais så toppar Luleå tabellen medan Örebro hamnar på en tioendeplats i bortastatistiken. Det kan mycket väl vara det som fäller avgörandet i den här serien.

Trots att Örebro faktiskt har vunnit tre av sina fyra senaste bortamatcher nu så kommer det sagt att bli tufft uppe i Luleå. Örebro spelade dessutom i tisdags medan Luleå har fått vila och lär ha en fördel av det. Vi spelar på att Luleå vinner första mötet utan att behöva ta det till förlängning för 1.85 gånger pengarna hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner (3-väg)
Odds: 1.85
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: