Speltips Luleå – Oskarshamn 25/1: Hemmastarka

Martin Efvergren Publicerat: 25 januari 2022

Hemmastarka serieledarna Luleå tar emot succélaget Oskarshamn i SHL. Matchen spelas tisdagen den 25 januari 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Luleå – Oskarshamn

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luleå HF har, efter en något mer trevande inledning på säsongen i SHL, börjat varva upp. Man har visserligen ett par matcher mer spelade än tvåan Skellefteå och trean Rögle, men man toppar just nu serien med sina 64 poäng efter 35 spelade matcher.

Det blev emellertid en liten missräkning då man tappade en 2-0-ledning i den tredje perioden hemma mot Linköping i lördags. Man kunde dock till slut vinna med 3-2 efter ett elegant avgörande mål signerat Brendan Shinnimin.

Det var Luleås tredje raka seger (samtliga på hemmais) och lagets sjätte seger på de sju senaste matcherna.

IK Oskarshamn har överraskat de flesta då man efter 33 spelade matcher innehar en slutspelsplats i och med att man ligger femma i SHL-tabellen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Luleå

Att Oskarshamn skulle vara starka som man har varit var det inte många som hade räknat med. Många har nog också räknat att de ska börja rasa, men än så länge är det ingenting som tyder på att det är på väg att hända.

Oskarshamn föll visserligen med 4-2 borta mot jumbon Djurgården i söndags. Kvällen innan hade man dock vunnit med 7-4 hemma mot Frölunda. Inför mötet mot Djurgården hade man tagit tre segrar på de fyra senaste matcherna.

Det här är tredje gången som Luleå och Oskarshamn möts den här säsongen. När Oskarshamn senast var i Luleå hade man förlorat fem raka matcher mot LHF, men man bröt då den sviten när man vann med 4-2. I det andra mötet i Oskarshamn tog så Luleå revansch då man vann den matchen med 5-2.

Sedan Oskarshamn tog sig upp till SHL har de här båda lagen mötts tio gånger av vilka Luleå har vunnit åtta matcher. Oskarshamn är nu bättre än vad man någonsin har varit tidigare, men jag tror ändå att man kommer få tufft att upprepa bedriften från i höstas då man alltså vann i Luleå.

Luleå har nu radat upp fina insatser och man är bättre än vad man var när lagen senaste möttes i oktober. Framförallt är man väldigt starka på hemmais. I Luleå har man vunnit 11 av de 12 senaste matcherna.

Med ett sådant facit i ryggen är det förstås mycket som talar för Luleå här. Jag tror att de vinner den här matchen med viss marginal och mitt spel blir därför Luleå -1 (asian handicap) till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå -1 (asian)
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 25 januari 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: