Speltips Luleå – Skellefteå 14/4: Två outsiders

Simon Pålsson Publicerat: 14 april 2021

Det är vidöppet i SHL-slutspelet och Luleå Hockey samt Skellefteå AIK gäller som två outsiders till att vinna SM-guldet i vår.

Luleå HF - Skellefteå AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är bara att erkänna att de sista månaderna i grundserien kanske inte var de allra roligaste och att den här säsongen i SHL har varit lite småkämpig att följa stundtals. Men när vi har slängt oss rakt in i slutspelet är det andra tider.

På flera håll runt om i slutspelet och i vårt avlånga land får vi nu se riktigt heta matcher. Det känns inte minst hett att det på förhand saknas en given, eller överdriven, favorit till att vinna hela det här rasket. Det kittlar åtminstone för mig.

Skellefteå AIK är en så god kandidat som något annat lag och det vore kanske inte alls konstigt om man tog sig långt. I en eventuell semifinal tror jag att man kan vinna mot nästan alla lag.

Samma sak gäller egentligen för Luleå Hockey, som har slutspelsvana från de senaste säsongerna, och som i grunden har en organisation som bör passa ganska bra när det kommer till slutspelshockey.

Efter två spelade matcher i kvartsfinalen mellan dessa lag har vi också 1-1 att gå på – och det är väl om något ett tecken på att Skellefteå AIK och Luleå Hockey är oerhört jämna.

Målspelet lockar

2-2 och förlängning, samt 3-2 efter ordinarie tid, gör att det har spelats två ganska snarlika matcher hittills i den här kvartsfinalen. Skellefteå AIK vann den första efter övertid, medan Luleå Hockey kvitterade till 1-1 i matcher senast, också det på bortaplan.

Nu tar den här matchserien plats i Luleå istället och det öppnar för en intressant tredje match. Hur påverkar det lagen att man byter arena nu?

Om vi ser till grundserien var det jämnt mellan lagen där också, även om Skellefteå AIK vann tre av fyra matcher. Men det är väl precis det som är grejen här – att det kan gå lite precis hur som helst när lagen gör upp.

Vad vi däremot har kunnat räkna med är att det är ganska avslagna matcher och med Skellefteå AIK som bortalag tror jag att det är ännu rimligare, eftersom Luleå Hockey gärna sätter en defensiv ton på matcherna.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, onsdag 14 april 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: