Speltips Luleå – Skellefteå 22/3: Toppstrid

Martin Efvergren Publicerat: 21 mars 2022

Luleå HF och Skellefteå AIK gör upp om topplaceringarna i SHL då endast två matcher återstår av grundserien. Matchen spelas tisdagen den 22 mars 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Luleå – Skellefteå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med två matcher kvar att spela av grundserien i SHL placerar sig Luleå HF på en andra plats i tabellen. De är fyra poäng efter Rögle som har en match mer spelad och en poäng före Skellefteå AIK som också de har två matcher kvar att spela.

För de båda rivalerna Luleå och Skellefteå står det redan klart att man kommer sluta topp-3. Viktiga poäng står nu på spel i fråga om vilken den exakta slutplaceringen ska bli.

Luleå kommer från en stark insats då man nollade Frölunda i segern med 3-0 på hemmais i torsdags. På nytt var det kedjan med Andreasson, Omark och Tyrväinen som krattade för segern då trion stod för två av målen. På de tio senaste matcherna har de tillsammans gjort hela 42 poäng totalt.

Den segern innebär också att Luleå har vunnit fem av sina sex senaste matcher och tagit poäng i samtliga. Därmed är man det formstarkaste laget inför avgörandet av toppstriden i SHL.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Luleå

Skellefteå AIK har också de visat att slutspelsformen är gryende. De kommer från tre raka segrar där man senast i lördags besegrade Brynäs hemma med 3-1. Dessförinnan hade man slagit Leksand i två raka möten.

SAIK är fem poäng efter Rögle med en match mindre spelad och har således en teoretisk chans att vinna grundserien. Den här matchen kommer att avgöra om chansen finns inför den sista omgången och det måste sägas vara fördel Luleå i den striden.

Luleå har nu hemmaplansfördel och därtill har man vunnit de två senaste mötena mot Skellefteå. De möttes senast den 8:e mars i Skellefteå och Luleå vann då med 4-2. Samma siffror blev det när de senast möttes i Luleå. Säsongens första möte vann SAIK med 5-2.

Vi kan räkna med att det här kommer att bli en het batalj där det, förutom poängen, även gäller att brösta upp sig inför det stundande slutspelet. Luleå har emellertid, i mitt tycke, sett starkast ut den senaste tiden och får nu avsluta grundserien med tre raka hemmamatcher. (I den sista omgången tar man emot Malmö.)

Luleå är revanschsugna efter att ha blivit utslagna av Skellefteå i slutspelet förra säsongen och jag tror man kommer visa det redan här. Mitt spel blir en rak etta, att Luleå vinner under ordinarie tid till 2.05 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luleå vinner
Odds: 2.05
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 22 mars 2022
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: