Speltips Luleå – Växjö 26/3: Andra matchbollen

Axel Sjödin Publicerat: 26 mars 2023

Luleå lever fortfarande i kvartsfinalen då de står som värd inför det sjätte mötet mot Växjö under söndagen.

Luleå - Växjö

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Luleå var uträknade inför det femte mötet nere i Växjö då de låg under med 1-3 i matcher och fram till dess hade förlorat båda bortamatcherna utan mycket att komma med. När det gällde som mest så tog de dock en tung seger nere i Småland och har nu chansen att kvittera matchserien på hemmaplan.

Återigen så var det Joel Lassinantti som stod i centrum då Luleå lyckades knipa sin andra vinst i kvartsfinalserien. Vid båda tillfällena så har det varit 1-0-segrar där Lassinantti alltså har lyckats hålla nollan, trots en tung press mot målet och 32 skott under matchens gång.

Målet kom lite oväntat från Jonas Berglund i mitten av den tredje perioden och räckte alltså för att säkra en blytung seger för Luleås del. Växjö är, som segrar i grundserien, fortfarande klara favoriter till avancera, men Luleå har visat att de fortsatt inte är något lag man kör över. Detta trots en besvikelse till säsong såhär långt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De vill inte ha ett sjunde avgörande möte

Växjö är favoriter även i bortamötet i Norrbotten nu på söndag, även om det är knappt. De vann senast de spelade borta efter att ha kvitterat matchen sent och sedan avgjort tidigt i den fjärde perioden. Växjö har visat sin kvalitet säsongen igenom och det hade varit en stor skräll ifall de skulle ryka redan i kvartsfinalen.

De hade nog inte räknat med att behöva åka upp till Luleå ännu en vända dock, utan hade nog sett fram emot lite vila innan semifinalerna tar vid. Deras senaste hemmaseger var överlägsen med 7-2, men då spelade domarna en stor roll med Luleås totalt 61 utvisningsminuter, vilket gör matchen svår att analysera.

Växjö lär i alla fall vilja undvika en avgörande sjunde match på hemmaplan och säkra avancemang redan nu. De har egentligen inte spelat dålig i någon av sina förluster, snarare har det varit Lassinantti som har storspelat. Fortsätter de som de har gjort så ska de nog kunna säkra avancemang redan på söndag och för de 2.25 gånger pengarna som Coolbet erbjuder så spelar vi därmed på den raka tvåan här.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö vinner (3-väg)
Odds: 2.25
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 26 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo