Speltips Luleå – Växjö Lakers 21/1: Tät SHL-kamp

Simon Pålsson Publicerat: 21 januari 2021

Växjö Lakers bör ha goda chanser att ställa till det borta mot Luleå Hockey i SHL torsdagen den 21 januari 2021.

Luleå HF - Växjö Lakers

18+ år – Spela ansvarsfullt – Regler & Villkor gäller – Stödlinjen

När det är torsdag är det nästan alltid en full omgång i SHL, men just i dessa tider ser spelschemat lite annorlunda ut. Men det finns trots det en handfull matcher att välja bland för den som tänker bänka sig i tv-soffan.

Växjö Lakers spelar bland annat borta mot Luleå Hockey och på pappret är frågan om det här mötet inte är det allra mest intressanta.

På ena sidan har vi ett hemmalag som har vunnit fyra av sina fem senaste matcher, som sällan förlorar stort, som är en given del av toppen och som i mina ögon gäller som en av huvudkandidaterna till att vinna årets SM-guld.

På andra sidan hittar vi ett Växjö Lakers som också har vunnit fyra av sina fem senaste matcher, som inte heller förlorar stort särskilt ofta, och som smyger med i toppen. Man är inte samma givna guldkandidat, men Växjö Lakers gäller utan tvekan som en outsider.

Det här är också två lag som närmast uteslutande spelar heta, jämna matcher när man möts och som utomstående är det kittlande att nu få se lagen göra upp igen.

Växjö Lakers har bra form

Förutom att båda lagen står på fyra vinster på sina fem senaste matcher har båda lagen också som enda förlust Skellefteå AIK, efter förlängning, under den senaste femmatchersperioden.

Det är med andra ord två lag som är oerhört jämna och det bevisar inte minst de senaste matcherna när Växjö Lakers och Luleå HF spelat mot varandra. Båda gångerna, en gång var, har det slutat med uddamålsvinst den här säsongen.

Därför har jag höga förväntningar om att det blir tätt igen och det är utan tvekan på en sådan matchbild det finns ordentligt spelvärde på förhand.

X (oavgjort) spelas till 4,10 gånger smeten hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,10
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:00, torsdag 21 januari 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: