Speltips Malmö – Brynäs 28/1: Ödesmatch

Oskar Jörnevik Publicerat: 28 januari 2023

Malmö tog en mycket viktig seger i senaste omgången, möter nu ett formsvagt Brynäs under lördagen den 28 januari 2023 med nedsläpp klockan 15.15.

Malmö - Brynäs

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö är fortsatt sist i SHL men tog en mycket viktig seger senast mot Färjestad, och det var en match där Malmö spelade riktigt bra hockey under hela matchen. Malmö har under säsongen haft problem med att just spela fin ishockey under 60 minuter och tappat ledning i många matcher under säsongen. Malmö har fortsatt många pinnar upp till säker mark, så trots vinsten mot Färjestad så ligger Malmö i ett knackigt läge. Formen är inte alls vass då man innan matchen mot Färjestad hade fyra raka förluster.

Brynäs har varit alldeles för ojämna under säsongen, man ligger i skrivande stund på en plats där man varken får kvala neråt eller ta sig till slutspel. Brynäs har på pappret ett väldigt bra lag och ska enligt mig lösa ett slutspel. Brynäs har två raka förluster, men har i de matcherna varit nära poäng, innan dessa två förluster hade Brynäs två raka segrar. Brynäs har haft stora problem med defensiven på bortais och släppt in flest mål på bortais i hela serien.

Lagen har möts två gånger under säsongen, en gång i Gävle och en gång i Malmö. Första matchen mellan lagen under denna säsong spelades i Malmö och då vann hemmalaget med hela 8-4. Matchen som spelades i Gävle, vanns även då av hemmalaget med klara siffror, 4-0. Det är inget snack om att det är hemmalagen som varit har varit mest lyckade i dessa möten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viktiga mål av Carl Söderberg

Malmö har på pappret ett helt okej lag, lite mer spets saknas fortfarande. Viktigt för Malmös del var att Carl Söderberg fick hänga dit två kassar i senaste matchen. Marcus Sylvegård leder den interna poängligan på 22 pinnar, han får bra draghjälp av bröderna Westherholm och Carl Persson. Defensiven är bra, där man har många stora och starka backar. Joakim Ryan, bröderna Lauridsen och Adam Ollas Mattsson håller bra klass. Brandon Maxwell är ny målvakt i Malmö och har gjort det bra i de två matcher han stått.

I Brynäs finns det egentligen alla spelartyper. I offensiven finns det namn som Anton Rödin, Dmytro Timashov, Johan Larsson och Hannes Björninen. Finns även ett stort sparkapital i herrar som Nick Olesen, Oula Palve och Linus Ölund. Defensiven är riktigt stark och det är två backar som ligger etta och tvåa i den interna poängligan och det är Samuel Johannesson och David Sklenicka. Simon Bertilsson är en back som imponerar på mig med sitt enormt fina spel i defensiv zon. Brynäs har inte riktigt fått till målvaktsspelet trots en sådan som Anders Lindbäck på rostern.

Nej, detta är en enormt viktig match för båda lagen. Jag tyckte att Malmö såg riktigt bra ut i senaste matchen mot Färjestad och får man rida vidare på detta kan det bli en bra slutforcering av säsongen. Brynäs har spelet inom sig men varit alldeles för ojämna. Det är inget snack om att Malmö kliver in i detta möte med det bästa självförtroendet. Malmö har ett riktigt bra odds under lördagen och jag tror att man tar sin andra raka seger på hemmaisen. Det vankas komma ganska mycket folk också, vilket gör att Malmö kan steppa upp ytterligare. Carl Söderberg och Co vinner ödesmatchen mot Brynäs.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö vinner
Odds: 2,40
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:15, lördag 28 januari 2023
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: